SPORT 22 noiembrie 2015

Moment istoric pentru tenisul românesc: Horia Tecău a câştigat Turneul Campionilor şi a devenit numărul unu mondial la dublu

de Covasna Media | 499 vizualizări

Finală românească istorică la Turneul Campionilor de la Londra, competiţia care stabileşte cei mai buni jucători ai lumii la tenis. Horia Tecău a câştigat marele trofeu, alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Cei doi au învins echipa formată din Florin Mergea şi indianul Rohan Bopana. Mai mult, de sâmbătă, Horia Tecău este numărul unu mondial la dublu, devenind primul lider român al tenisului după o pauză de 42 de ani. Tecău şi Mergea sunt prieteni din copilărie şi au câştigat împreună Wimbledonul la juniori.

România are pentru prima dată un câştigător al probei de dublu la Turneul Campionilor. În anii de glorie ai lui Ilie Năstase, care a obţinut trofeul cel mare la simplu, proba de dublu nu s-a ţinut.

Pe Horia Tecău şi Florin Mergea îi leagă o poveste aparte. Amândoi au 30 de ani şi au pornit împreună în tenis, de când erau copii. Viitorul li se arăta promiţător, mai ales după ce au câştigat de două ori Wimbledon-ul la juniori.

Dar drumurile lor s-au despărţit în 2008, atunci când Horia Tecău a decis să îşi aleagă un alt partener. În ultimii ani, cei doi au început să se întâlnească din nou pe teren, iar în Cupa Davis formează echipa la dublu.

Pentru Horia Tecău, 2015 a fost cel mai bun an din carieră. A câştigat proba de dublu de la Wimbledon, iar sâmbătă a devenit numărul unu mondial la dublu. Până acum, tenisul i-a adus în conturi peste 3 milioane de dolari. Este din Constanţa, la fel ca Simona Halep, cu care este şi bun prieten. Şi se înţelege perfect cu partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer.

Florin Mergea este din Craiova şi a câştigat până acum puţin peste 1 milion de dolari din tenis. În urmă cu câţiva ani, lovit de accidentări şi rămas fără speranţă, s-a lăsat temporar de acest sport. Soţia sa, Daiana, l-a convins să continue. De altfel, soţiei îi dedică şi toate victoriile sale. 2015 i-a adus trofeul în proba de dublu a turneului de la Roma, dar şi prima participare la turneul Campionilor, alături de indianul Rohan Bopanna.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.