SPORT 5 martie 2018

Medalie de argint pentru Vlad Laşcu la CM de Ju-Jitsu U21

de Covasna Media | 624 vizualizări

Sportivul Vlad Laşcu, legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, a cucerit  medalia de argint şi titlul de vicecampion mondial la Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu, U21 ani (tineret), desfăşurate recent în Abu Dhabi - Emiratele Arabe Unite.

În perioada 2-4 martie a.c. în Emiratele Arabe Unite – Abu Dhabi s-au desfăşurat Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu destinate categoriilor de juniori şi tineret, competiţie la care au participat peste 700 sportivi de valoare din 40 de ţări din întreaga lume. România a participat cu un lot de 14 sportivi, care au concurat la 23 probe, aducând ţării noastre un meritoriu loc VII în clasamentul pe naţiuni.

Component al lotului României de Ju-Jitsu, sportivul covăsnean Vlad Laşcu, legitimat la CSM Sfântu Gheorghe, a concurat la probele de fighting şi ne-waza. Vlad Laşcu a reprezentat cu succes ţara şi judeţul Covasna reuşind să cucerească medalia de argint şi titlul de vicecampion mondial la proba de ju-jitsu fighting la categoria de-56 kg U21 ani (tineret), surclasându-şi rând pe rând adversarii, printre aceştia numărându-se Spiridakis Antonios (Gre), Debruzn Jasper (Bel) până în finală, unde a pierdut la o diferenţă de 1 punct (scor 7-8) în faţa campionului din Rusia Zhumabaev Shamil, triplu campion mondial la ediţiile anterioare. În cea de-a doua probă la care a participat sportivul nostru - ju-jitsu ne-waza (ju-jitsu brazilian) - Vlad Laşcu a pierdut în semifinală în faţa unui alt sportiv din Rusia, Arutiunian Narex, şi a fost trimis în recalificări unde a pierdut finala mică în faţa unui sportiv din Kazakhstan, Kurmangozhayev Madi, reuşind să se claseze pe un meritos loc V la categoria de -56 kg U21 ani. De menţionat este fapul că în primul meci l-a învins la puncte pe campionul Germaniei Amiri-Aziz Ayeob.

„Suntem mândrii de rezultatele foarte bune obţinute de sportivul Vlad Laşcu, acesta fiind primul an la această categorie de vârstă. Practic, a luptat cu sportivi cu până la 3 ani mai mari, a gestionat bine diferenţa de fus orar şi de temperatură (a plecat din România de la o temperatură de -18, -20 grade şi a ajuns în Abu Dhabi la o temperatură peste 30 grade cu o zi înaintea concursului), luptând cu sportivi de valoare care au mers în Emirate cu peste o saptămână înainte pentru aclimatizare. A luptat fără susţinere (sfaturile) date de antrenorul lui care îl cunoaşe, acesta neavând posibilitatea de a ajunge acolo din cauze financiare. Consider că sportul de performanţă cu rezultate reale şi valori în oricare domeniu ar trebui să aibe o mai mare susţinere din partea autorităţilor locale şi a celor îndreptăţiţi în acest sens. Multumesc pe această cale tuturor acelora care au contribuit la obţinerea acestor rezultate frumose şi în mod special antrenorului de lot al României Viorel Licxandru care a avut în custodie acest sportiv pe toată perioada deplasării şi la susţinut la saltea, doamnei Dana Mortelmans şi antrenorilor de lot care au avut încredere în el, domnului antrenor de BJJ Tudor Moga care s-a ocupat de pregatirea pe ne-waza, medicului sportiv D-na Bencze Sarlota, întregii echipe de la CSM Sf. Gheorghe, antrenori, instructori, colegi de la sală, şi familiei acestui sportiv care l-au susţinut moral, material şi financiar pe acest sportiv de valoare, a declarat antrenorul Petru Oltean.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.