SPORT 7 mai 2019

Marin Barbu promite mai mult pentru Sepsi OSK

de Covasna Media | 978 vizualizări

Marin Barbu este noul antrenor al echipei de fotbal Sepsi OSK SF. Gheorghe, după plecarea lui Eugen Neagoe. Are licență PRO și o experiență deloc de neglijat în fotbalul românesc. Înainte de această etapă, jurnaliștii de la Liga Profesionistă de Fotbal i-au solicitat noului nostru antrenor un interviu publicat pe lpf.ro, pe care îl redăm integral în rândurile de mai jos.

Domnule Marin Barbu, cum vi se pare nivelul actual al Ligii 1 Betano, comparativ cu sezonul când ați antrenat Juventus Colentina? Dar față de precedentele dumneavoastră experiențe pe prima scenă a fotbalului românesc?

Nu se poate face o diferențiere valorică de la un an la altul! Comparativ cu perioada 2000-2010, pot spune că este mai scăzut. De vină este Statul, care nu favorizează nicio ramură sportivă, iar cei care sunt interesați să investească în fotbal, oamenii de afaceri adică, nu au facilități, nu sunt încurajați să o facă.

Care sunt planurile de viitor ale lui Sepsi OSK având în vedere infrastructura sportivă care se construiește în Sf. Gheorghe?

Obiectivele clubului la primul nivel nu le știu. Știu însă că se investește mult în copii și juniori, în modernizarea bazelor sportive, se construiește un nou stadion. Și mai știu sigur că, în viitor, Sepsi nu se mai mulțumi doar cu locul ocupat în prezent în clasamentul Ligii 1.

V-ați ocupat de Academia lui Sepsi OSK? Cum se lucrează acolo, câți copii sunt înscriși și care sunt perspectivele de dezvoltare?

Avem înscriși aproape 300 de copii, care lucrează cu 12 sau 14 antrenori. Condițiile asigurate de club sunt excelente. Au venit și vin la noi copiii din județ, din orașele apropiate. Se muncește serios, iar rezultatele se vor vedea în timp.

Între tinerii de la Academie, care sunt cei care credeți că pot face pasul rapid spre prima echipă?

E greu de spus! Sf. Gheorghe nu a avut fotbal mai mult de 15 ani, dispăruse tradiția. De aceea, la nivelul juniorilor de 18 ani, e greu să aducem ceva spectaculos la prima echipă sau în Liga 1. Avem însă perspective bune cu cei de 12, 14, 15 și 17 ani. Vedeți dumneavoastră, România a produs tot timpul jucători talentați. Din păcate, mulți nu au trecut cu bine peste nivelul junioratului și nu au mai făcut pasul spre marea performanță. Fie din cauza anturajelor, a vieții extrasportive, fie din cauza mentalității. Credeți-mă, că am îmbătrânit în fotbal și știu bine... (Râde) Îți faci dușmani printre jucătorii tineri dacă îi obligi să alerge mult la antrenamente!

Sunteți pentru prima dată în play-off, dar aveți o experiență uriașă în fotbal. Credeți că lupta pentru titlu se poate încheia în această etapă?

FCSB are o partidă foarte grea la Craiova! Sigur că, dacă e să luăm ultimele rezultate directe, pornește ca favorită și campionatul nu se poate decide în această etapă. Va fi însă foarte greu, depinde de forma sportivă. Universitatea are jucători care pot face diferența, o exprimare bună în teren și, mai ales, are de partea sa publicul extraordinar din Craiova. Cred că va fi un meci care va face cinste fotbalului!

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.