SPORT 10 ianuarie 2019

Marele Premiu de Iarnă la orientare sportiva

de Covasna Media | 710 vizualizări
Sursa foto - Facebook @FROrientare
Sursa foto - Facebook @FROrientare

În data de 13 ianuarie 2019, Palatul Național al Copiilor București va organiza, în parteneriat cu Clubul Sportiv Mentor Silva București și Federația Română de Orientare, MARELE PREMIU DE IARNĂ AL PALATULUI LA ORIENTARE SPORTIVĂ.

Centrul de concurs va fi în Sala Mare de Festivități a Palatului Național al Copiilor din blv. Tineretului, nr. 8-10, București, sector 4. Programul este următorul:

- validarea concurenților se va face începând cu ora 09:30 în zona scenei din Sala Mare de Festivități

- ora 10:30 start în proba de ORIENTARE INDOOR, sosirea va fi în Sala Mare;

- ora 12:30 start în proba de sprint, startul și sosirea vor avea loc în Parcul Lumea Copiilor, coordonate GPS 44.407138, 26.115579;

- ora 13:30 festivitatea de premiere, se vor premia cele două etape cumulat. Categoriile de participare: Open Family, MF 8, 10, 12, 14, 16, 18, 21, 40, 50, 60, 70 ani.

Date tehnice: - proba de indoor (sală) se va desfășura în premieră în România pe 3 niveluri, în clădirea Palatului Național al Copiilor. Traseele indoor vor include culoar obligatoriu prin sala de festivități, iar traseul va cuprinde și labirint. Se va acorda o deosebită atenție circulației între cele 2-3 niveluri pe care se va desfășura competiția, drept pentru care se va face un scurt instructaj înainte de start. Pentru proba de sprint din Parcul Lumea Copiilor se recomandă echipament adaptat condițiilor meteorologice la acea dată.

Traseele vor fi în incinta parcului, fără trafic auto. Lungimile traseelor se vor publica cu 5 zile înainte de concurs, se vor stabili în așa fel încât timpii câștigători să fie între 10 și 15minute. Sistem de cronometrare: se vor utiliza stații Sport Ident și SI-card-uri.

Principalul organizator al acestui eveniment este profesorul Ioan Renga, covăsnean la origini, care acum conduce secția de orientare sportivă la Palatul Național al Copiilor. Ioan Renga s-a ocupat de orientare sportivă, înainte de mutarea în Capitală, la Sf. Gheorghe și Întorsura Buzăului.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.