SPORT 21 februarie 2018

Kiss József: „Echipele comunei sunt în pericol de desființare”

de Covasna Media | 1171 vizualizări

Comuna covăsneană Zagon s-a remarcat printr-o premieră absolută în ceea ce privește fotbalul românesc post-decembrist. Zagonul a fost singura unitate teritorial-administrativă din mediul rural care a avut, concomitent, două echipe în Liga a III-a, localnicii, dar și covăsnenii, își aduc aminte savuroasele derby-uri comunale, desfășurate sub auspiciile unui eșalon fotbalistic național.

Lipsa resurselor a condus însă la retrogradarea celor de la Stăruința Zagon, respectiv FC Păpăuți, ambele sate ținând, administrativ, de Primăria Zagon.

Derby-ul respectiv poate fi și astăzi urmărit, însă doar la nivelul Ligii a IV-a, mai mult, conform primarului din Zagon, Kiss József, perspectivele sunt sumbre: „Dacă nu va exista o rectificare bugetară pozitivă, există pericolul ca ambele echipe ale comunei să nu își mai poată desfășura activitatea sportivă. Acest retur de campionat, în care Stăruința Zagon și FC Păpăuți sunt printre fruntașe, îl vom duce la final, cu chiu cu vai. Nu garantez însă că din toamnă, când va începe noul sezon, vom mai găsi fondurile necesare pentru susținerea fotbalului în comună. Ar fi păcat, deoarece avem baze sportive corespunzătoare, iar oamenii din comună iubesc fotbalul. Fără bani însă, nu avem cum să ținem echipele, iar acea perioadă în care le-am avut pe amândouă în Liga a III-a, pare doar un vis utopic în actualele condiții”, ne-a declarat, în exclusivitate, edilul-șef din Zagon.

În clasamentul Ligii a IV-a, Stăruința Zagon ocupă locul 3, cu 30 de puncte, în timp ce consătenii de la FC Păpăuți sunt pe locul al patrulea, cu 26 de puncte. În 2013, FC Zagon și FC Păpăuți erau colege de serie în Liga a III-a, pentru satul din Curbura Carpaților aceasta fiind perioada cea mai glorioasă, din punct de vedere sportiv.

Tot la Zagon există și casa părintească a gimnastei Szabó Ecaterina. Acolo, într-una din camere, campioana olimpică și-a amenajat o cameră a trofeelor, care poate deveni lesne un loc de pelerinaj inedit pentru iubitorii sportului din județul Covasna și nu numai.

Sperăm ca în comuna traversată de pârâul Zagon lucrurile să se așeze iar frumoasele perspective sportive de acum câțiva ani, când se planificase chiar și construcția unei popicării moderne, să revină în albia normală.

Cristian Frisk

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.