SPORT 7 iunie 2019

Internaționalele de atletism au loc la Cluj-Napoca

de Covasna Media | 961 vizualizări

În perioada 7-8 iunie, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca are loc o nouă ediție a unei competiții atletice de tradiție, Campionatele Internaționale ale României. La competiție vor lua parte peste 300 de sportivi din 14 țări, acestea fiind Kenya, Kirghistan, Qatar, Japonia, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Republica Moldova, Liban, Ucraina, Grecia, Turcia și, bineînțeles, România. Unul dintre numele mari ale concursului de la Cluj-Napoca este Femi Ugonde, reprezentant al Qatarului, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de sală. El este sprinter și va lua startul la probele de 100 și 200 de metri.

Fondul de premiere al competiției se ridică la 29 700 de euro. Competiția este organizată de către Federația Română de Atletism și este recunoscută ca oficială pe plan internațional. Rezultatele înregistrate la Campionatele Internaționale ale României pot servi drept baremuri de calificare pentru Campionatele Europene sau Mondiale.

După Internaționalele de atletism, la Cluj Arena va avea loc, pe 9 iunie, manșa tur a barajului de promovare / menținere în Liga I la fotbal, între Universitatea Cluj-Napoca și AFC Hermannstadt.

Pe de altă parte, atleta Claudia Bobocea (27 de ani) are un start de sezon în aer liber excelent! Marți, 21 mai 2019, sportiva de la CSM Sf. Gheorghe a concurat în proba de 1.500 m din cadrul concursului IAAF World Challenge de la Nanjing, iar la finalul ei a reușit să obțină biletul pentru Campionatele Mondiale de la Doha, din toamna acestui an. Baremul pentru calificare în această probă este de 4:06.50 min.

Pregătită de către antrenorul Valentin Anghel, Claudia a terminat concursul din China pe locul 8, cu timpul de 4:05.10 minute, ceea ce reprezintă un nou P.B. pentru ea.

Proba de 1.500 din China a avut următorul podium: 1. Gudaf Tsegay (Etiopia) – 3:59.57 min., 2. Axumawit Embaye (Etiopia) – 4:00.17 min., 3. Sifan Hassan (Olanda) – 4:00.53 min.

Trebuie amintit faptul că în primăvara acestui an, la Campionatele Europene în sală de la Glasgow, Claudia Bobocea s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 1.500 m.

(Sursă foto: Facebook/Federaţia Română de Atletism)

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.