SPORT 19 mai 2022

Finala Cupei României – O partidă cât un sezon pentru Sepsi OSK

de Covasna Media | 1083 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:30, pe Stadionul Rapid-Giulești din Capitală, Sepsi OSK va disputa finala Cupei României ediția 2021-2022, în care o va avea ca adversară pe FC Voluntari.

Pentru Sepsi OSK este cea de-a doua finală pe care o va disputa, prima fiind pierdută cu 1-0 în 2020 la Ploiești, în fața celor de la FCSB. Actualul sezon a fost unul dificil, și în același timp inedit, covăsnenii pornind lupta în trei competiții, Liga 1, Cupa României și Conference League, dar cu toate acestea, la ora bilanțului, se poate spune că a fost un sezon bun, care poate fi încununat prin câștigarea unui trofeu.

Parcursul până în finală a început pe 22 septembrie 2021 la Ovidiu, unde Sepsi OSK a trecut de Farul lui Gică Hagi cu 1-0, gol marcat de Bogdan Mitrea din penalty. În faza optimilor, alb-roșiii au trecut de FCU Craiova 1948, tot în deplasare, pe Ion Oblemenco, și tot cu 1-0, autogol Gajic. A fost o dispută aspră soldată cu trei cartonașe roșii, două pentru craioveni, respectiv Roland Niczuly. Sferturile de finală au adus-o în fața lui Sepsi OSK pe Chindia Târgoviște, pe care covăsnenii au depășit-o cu 2-1, la Ploiești, autogol Căpușă și reușita lui Bărbuț. În semifinale Sepsi OSK a întâlnit cel mai dificil adversar, CSU Craiova. La Sfântu Gheorghe a fost 2-1, goluri Ștefănescu și Golofca, la Craiova 1-0 pentru elevii lui Cristiano Bergodi, reușită semnată de Ștefănescu.

FC Voltuntari a avut un joc mai ușor în prima fază a competiției și s-a impus cu 4-1 pe terenul echipei din Liga 3, Șomuz Fălticeni. Calificarea în sferturile de finală a fost decisă la masa verde. Cum FCSB nu a avut suficenți jucători valizi și nu a putut prezenta un lot conform regulamentului, partida a fost adjudecată cu 3-0 de FC Voluntari. În sferturile de finală ilfovenii au avut parte de un nou adversar facil, FC Buzău, echipă din liga secundă, de care au trecut cu 1-0 printr-un gol din penalty. Faza semifinalelor au absolvit-o cu o dublă victorie, 2-0 pe propriul teren și 1-0 în deplasare cu FC Argeș. Trupa lui Liviu Ciobotariu a făcut un sezon bun, alături de calificarea în finala Cupei României, fiind una dintre cele șase echipe care au disputat faza de Play-Off în Liga 1.

În acest sezon al Ligii 1, Sepsi OSK și FC Voluntari s-au întâlnit în sezonul regulat, ambele partide fiind câștigate de ilfoveni, 2-1 la Sfântu Gheorghe și 3-1 pe propriul teren. Finala Cupei României poate fi însă o revanșă, o partidă cât un sezon pentru Sepsi OSK.

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.