SPORT 5 noiembrie 2018

Final de sezon la finala European Rally Trophy

de Covasna Media | 820 vizualizări

Chiar dacă ediția din acest an a Campionatului Național de Raliuri s-a încheiat odată cu Raliul Sibiului, sezonul 2018 continuă pentru Csongor Szabó și Rareș Fetean în luna noiembrie. Echipajul Sonic Motorsport a luat startul în acest sezon în European Rally Trophy, unde s-a impus în ERT3 în regiunea balcanică, având astfel posibilitatea participării la finala trofeului care are loc în Portugalia. Rallye Casinos do Algarve încheie ediția 2018 a European Rally Trophy și participările echipajului din acest an, fiind locul unde cele mai bune echipaje din fiecare regiune a campionatului european se vor duela de la egal la egal pentru titlul de campion.

Raliul are loc în perioada 16-17 noiembrie pe probele de asfalt din sudul Portugaliei, din regiunea Algarve, cunoscută pentru peisajele sale care atrag zeci de mii de turiști anual. Csongor Szabó și Rareș Fetean vor lua startul în clasamentul RC4 al finalei European Rally Trophy, acolo unde Ford-ul Fiesta R2 este încadrat, urmând a se lupta cu celelalte echipaje care vor fi prezente la start. Raliul se desfășoară pe o lungime de 157 de kilometri competitivi, împărțiți în 11 speciale în preajma localității Portimao, gazda raliului. Service-ul și comandamentul raliului se află în orașul situat pe malul mării Mediterane, în timp ce probele speciale vor avea loc în preajma localității Monchique. Cu superspeciala programată într-o zonă urbană, în centrul orașului turistic Lagos, prezența fanilor de-a lungul weekend-ului competițional este garantată.

„Sezonul 2018 a adus o surpriză pentru noi, reușind să ne impunem în clasamentul ERT 3 în Balkan Rally Trophy. Chiar daca nu am avut obiective în acest clasament la începutul anului, am profitat de rezultatele bune obținute la Raliul Aradului și Raliul Moldovei Bacău, iar apoi am fost în Bulgaria alături de bunul meu prieten Marcus pentru a ne asigura titlul. Raliul din Portugalia este un cadou pentru noi, un raliu internațional într-o țară frumoasă, cu probe interesante, la care vom merge pentru plăcerea evoluției și sperând să ne clasăm pe podiumul ERT3 la finalul sezonului.” a spus Csongor înaintea plecării spre Portugalia. Echipajul se va lupta de la egal la egal cu mașinile cu tracțiune față înscrise în concurs, podiumul sezonului 2018 în European Rally Trophy urmând a fi stabilit pe probele speciale de lângă Portimao.

După recunoașteri miercuri și joi, shakedown-ul are loc vineri dimineață, ca mai apoi prima zi de concurs să se desfășoare pe 5 probe speciale, în program fiind incluse câte două treceri pe „Alferce” și „Foia”, în lungime de 9,90, respectiv 16,60 kilometri, dar și superspeciala din Lagos. Sâmbătă, cele 3 speciale din buclă vor fi parcurse de câte două ori, inclusiv cea mai lungă a raliului, în lungime de peste 20 de kilometri cronometrați. „Pentru noi raliul va fi o adevărată provocare, fiind complet nou - avem o idee despre probele speciale, despre care știm că sunt tehnice, pe drumuri înguste. La recunoașteri trebuie să fim atenți și să facem o dictare bună și fără greșeli și suntem siguri că va fi o plăcere să evoluăm pe probele de lângă Portimao. O să avem alături de noi întreaga echipă tehnică și prieteni apropiați, care ne vor susține și suntem siguri că asta va conta și ne da un plus pe probe” a continuat Csongor.

„Încheiem sezonul cum nu se poate de frumos, cu prima mea participare internațională. Atât eu, cât și Csongi, suntem foarte entuziasmați de participarea în Portugalia la finala ERT, unde ne vom concentra să obținem un rezultat bun și să reprezentăm România cu viteză pe probele speciale. E o șansă excelentă pentru noi să ne luptăm de la egal la egal cu echipaje din alte campionate, de valoare, care ne vor ajuta să progresăm și să fim mai rapizi. Ne vedem în Portimao!” a spus Rareș, copilotul echipajului Sonic Motorsport.

În 2018, echipajul Csongor Szabó – Rareș Fetean este susținut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto - Bogyo, Alisca Vending, Benko Szabolcs I.I.Gother Service și partenerii media Observatorul de Covasna, RallyMax şi We Radio.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.