SPORT 19 martie 2018

(Update) Două puncte pierdute pe final cu Voluntari!

de Covasna Media | 1368 vizualizări

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a remizat, 2-2 (0-1), la debutul în Liga I pe Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe, în compania celor de la FC Voluntari.

Jocul s-a desfășurat într-o atmosferă de basm, cu 5.000 de oameni entuziaști în tribune, care au contribuit din plin la spectacol, prin coregrafie și prin permanentele încurajări.

Gazonul, protejat cu folii de plastic înainte de partidă, a rezistat foarte bine.

Prima repriză a fost relativ echilibrată, formația noastră având unele ocazii la faze fixe. În aceste 45 de minute s-a observat clar o inhibiție psihică a băieților noștri, cărora li s-a transferat presiunea organizării, emoțiile crispându-le evoluția.

A mai venit și acea decizie potrivnică a arbitrului piteștean Cătălin Popa, care în minutul 45 a dictat lovitură de pedeapsă în favoarea oaspeților. Ce s-a întâmplat? Bălan a primit mingea în careu, cu spatele la poartă, iar Viera i-a băgat mâinile pe sub axile. Atacantul ilfovean a simțit momentul prielnic, s-a lăsat pe spate și l-a păcălit prin căzătură pe arbitru.

Unul dintre mijlocașii veterani ai oaspeților, Marinescu, a executat simplu, pe jos, Rîmniceanu neschițând niciun gest, după ce a rămas țintuit pe linia porții.

Echipa noastră, impulsionată puternic de public, a reușit o revenire senzațională. Arbitrul Popa s-a ”revanșat” acordând un penalty controversat și pentru noi, după ce s-a gândit câteva secunde la decizie. Fülöp István a șutat plasat, peste portarul oaspeților, Mincă, restabilind egalitatea în minutul 49.

Sepsi OSK a avut o perioadă excelentă, în care a dominat jocul și și-a creat ocazii. Golul al doilea a fost precedat de un henț al lui Sato, pe partea stângă, în jumătatea noastră de teren. Faza, nesancționată de arbitru, a curs până pe extrema opusă, unde cursa lui Hadnagy s-a încheiat cu un fault în careu indubitabil.

Fülöp István a reușit să își păstreze cumpătul și a șutat identic precum la primul penalty, la semiînălțime, peste plonjonul portarului advers. Sepsi OSK a preluat conducerea cu 2-1 dar, din păcate, acest avantaj nu a putut fi păstrat până la final.

O greșeală de marcaj a fundașilor noștri i-a permis masivului atacant al oaspeților, Adrian Bălan, să reia cu capul pe spate, pentru o egalare miraculoasă. A fost a doua fază la care Bălan, deși plasat cu spatele la poartă, a fost decisiv, după penalty-ul din minutul 45.

Mai mult, FC Voluntari putea chiar să câștige, Ivanovici ratând uluitor în prelungirile meciului, din 6 metri.

Până la urmă, chit că poate nu ne convine, scorul a fost echitabil.

Garnitura cu care antrenorul principal Eugen Neagoe a abordat partida a fost următoarea: Rîmniceanu – Dalmau Martinez, Viera, Obsivac, Sato – Ghinga, Gorrin (min. 64 Petroviki) – Hamed (min. 69 Patrick Petre), Tandia, Fülöp – Hadnagy (min. 74 Simonovski).

De la echipa noastră au luat cartonașe galbene Fulop și Rîmniceanu, iar Filipe Oliveira a fost suspendat după eliminarea de la Chiajna.

Remiza nu ne convine, în condițiile în care echipele de sub noi, Juventus și Gaz Metan Mediaș, au repurtat victorii.

Clasamentul play-out-ului:

1.

Dinamo București

1

1

0

0

3:0

23

  

2.

FC Botoșani

1

0

1

0

0:0

21

  

3.

FC Voluntari

2

1

1

0

3:2

18

   

4.

Concordia Chiajna

2

0

1

1

2:3

15

   

5.

Poli Timișoara

2

0

0

2

0:2

14

   

6.

Sepsi

2

0

2

0

3:3

12

   

7.

Gaz Metan Mediaș

2

1

0

1

2:4

11

   

8.

Juventus București

2

1

1

0

1:0

10

 

Campionatul se va întrerupe acum, pentru meciurile amicale cu Israel și Suedia, ale echipei naționale de fotbal a României. După aceea, Sepsi OSK se va deplasa la Timișoara.

Vom reveni cu alte amănunte!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.