SPORT 11 mai 2010

Cupa Buzaielor la Baschet - Ediţia I - 8 mai 2010 - Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 464 vizualizări
Sala de sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a fost sâmbătă gazda primei ediţii a unei competiţii de baschet din localitate, organizată de A.S. „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Asociaţia Cultural – Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni” Sf. Gheorghe şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, co-finanţată de Consiliul Judeţean Covasna.

Sala de sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a fost sâmbătă gazda primei ediţii a unei competiţii de baschet din localitate, organizată de A.S. „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Asociaţia Cultural – Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni” Sf. Gheorghe şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, co-finanţată de Consiliul Judeţean Covasna.

Rezultatele competiţiei

Meciul 1 – grupa A

A.S. Ciucaş Întorsura Buzăului – Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului Scor: 56 – 33

Meciul 2 – grupa B

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sf. Gheorghe Scor: 32 – 38

Meciul 3 – Finala Mică

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului - Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Înt. Buzăului Scor: 47 – 32

Meciul 4 – Finala Mare

A.S. Ciucaş Întorsura Buzăului - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sf. Gheorghe Scor: 21 – 41

Clasament:

Locul I - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sf. Gheorghe

Locul II - A.S. Ciucaş Întorsura Buzăului

Locul III – Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului – profesor coordonator Anca Popica

Locul IV – Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului – profesor coordonator Borcea Sergiu

Titlul de „Cel mai tehnic jucător” a fost obţinut de Papară Alexandru - G. Şc. „N. Bălcescu” în timp ce coşgheterul competiţiei a fost Toth George - Liceul „M. Eliade”.

În pauzele dintre meciurile grupelor şi finalele competiţiei în sala de sport a Liceului Teoretic Mircea Eliade” a avut loc un spectacol artistic de dansuri populare susţinut de Asociaţia „Junii Întorsurii”. Tinerii artişti, conduşi de Mazăre Ciprian, au interpretat cântece populare şi doine, şi au prezentat dansuri populare din diferite zone etnografice. Efortul lor de a salva şi promova tradiţiile populare este de apreciat, chiar dacă numărul tinerilor care se implică în astfel de activităţi este redus. Important este faptul că la nivel local există interes în acest sens.

Tot în pauză au avut loc şi 2 concursuri sportive, de aruncări libere la coş, la care au participat câte 3 reprezentanţi ai fiecărei echipe. Concursul de aruncări de la linia de 3 puncte a fost câştigat de Băilă Bogdan (Liceul „M. Eliade”), urmat de Papară Alexandru (G. Şc. „N. Bălcescu”).

Concursul de aruncări libere consecutive a fost câştigat de Andrea Deák (MNCR), urmată la egalitate de Preda Dragoş (G. Şc. „N. Bălcescu”) şi Băilă Bogdan (Liceul „M. Eliade”). Competiţia sportivă Cupa Buzaielor la Baschet de la Întorsura Buzăului a fost un bun prilej pentru tinerii liceeni de a se implica în activităţile de petrecere a timpului liber în mod sănătos promovate de organizatori. În acest sens, la intrarea în sala de sport a fost montat un stand antidrog cu afişe, pliante şi fluturaşi informativi privind efectele consumului de alcool, tutun şi droguri, materiale asigurate de CPECA Covasna.

Prin intermediul acestei competiţii, organizatorii au încercat să evidenţieze faptul că există un adevărat potenţial în ceea ce priveşte practicarea baschetului în zonă, la un nivel mai înalt decât cel de liceu, elevii fiind bine pregătiţi şi interesaţi de acest sport. Organizatorii au oferit celor două echipe de liceu echipamente de baschet personalizate, pentru a-i încuraja să participe la competiţii locale, judeţene şi regionale. Acesta este însă doar un prim pas în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui sport în zonă, ei având nevoie de un sprijin financiar consistent.

În cadrul competiţiei organizatorii au continuat şi Campania „Împreună pentru Diana!” iniţiată la Sf. Gheorghe cu ocazia Zilelor Oraşului, prin promovarea acesteia şi distribuirea de fluturaşi tuturor participanţilor.

Le mulţumim sponsorilor S.C. Aguapur S.R.L. – Vama Buzăului şi Club No Comment – Întorsura Buzăului, care au asigurat apa minerală necesară bunei desfăşurări a competiţiei, Primăriei Întorsura Buzăului pentru sprijinul acordat, Asociaţiei Sportive Equites şi brigăzii e arbitri care a participat la competiţie şi partenerilor media: Observatorul de Covasna, Cuvântul nou, www.intorsura.ro (Joos Ionuţ) şi Black HJR.

Le mulţumim în mod special domnilor Iagăr Constantin şi Iagăr Rareş pentru implicarea în organizarea Cupei Buzaielor la Baschet şi pentru susţinerea echipei de baschet A.S. Ciucaş – MNCR în Campionatul Municipal de Baschet Amator din oraşul Sf. Gheorghe.

Deák Andrea – Muzeograf PR

Dan Buzea – Muzeograf

Teme articol: baschet Cupa Buzaielor
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.