SPORT 14 februarie 2018

Cupa Îndrăgostiților... de tenis de câmp

de Covasna Media | 918 vizualizări

Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ din Întorsura Buzăului în parteneriat cu Asociaţia Sportivă „Ciucaş“ Întorsura Buzăului, Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni“ și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna, au organizat în data de 08.02.2018, evenimentul sportiv „Cupa Îndrăgostiților... de tenis de câmp“, Ediţia I.

Competiţia s-a adresat echipelor mixte de tenis amatori cu vârste cuprinse între 17 - 55 de ani și s-a desfășurat după următorul program: 8 februarie 2018, ora 17.00 - jocurile de calificări în grupe (Sala „Valeriu Bularca“ și Sala de Sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade“); ora: 19.30 - faza superioară (finalele) și Festivitatea de premiere (Sala „Valeriu Bularca“).

Pentru derularea în bune condiţii a evenimentului sportiv, în regulamentul competiţiei au fost prevăzute meciuri pe sistemul cel mai bun dintr-un singur set. În caz de egalitate, departajarea s-a realizat prin jucarea unui Tie-break Set.

La această competiție s-au înscris 8 echipe din județul Covasna, care au fost împărțite în două grupe formate din 4 echipe fiecare (A și B), după cum urmează:

Grupa A: I.S.U. Întorsura Buzăului (ISUIB), Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ (LTME), Tenis Arena (TA) și Ocolul Silvic Ardelean (OSA).

Grupa B: Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni“ (ACSCR), Școala Generală Brădet (SGB), Grădinița Sărămaș (GS) și A.S. Ciucaș (ASC).

În urma rezultatelor din faza grupelor, clasamentul s-a prezentat astfel:

Grupa A:

1. Liceul Teoretic „Mircea Eliade“

2. Ocolul Silvic Ardelean

3. Tenis Arena

4. I.S.U. Întorsura Buzăului

Grupa B:

1. Școala Generală Brădet

2. Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni“ 

3. A.S. Ciucaș

4. Grădinița Sărămaș

Primele două echipe câștigătoare ale celor două grupe (A și B) s-au calificat în faza superioară a competiției. Conform Regulamentului, nu s-au jucat semifinale pe sistemul A1-B2 și B1-A2, astfel încât finala mică s-a jucat între ocupantele locului 2 din grupe, în timp ce finala mare s-a jucat direct între câștigătoarele celor două grupe.

Finala mică (Locurile III-IV):

ACSCR- Ocolul Silvic Ardelean (6-6 și  2-7 după Tie-break Set).

Echipa ACSCR (Dan Buzea/ Alexandra Cîrlănescu) s-a luptat pentru ocuparea Locului III cu echipa Ocolului Silvic Ardelean (Dan Morar/ Alina Șerban). Partida a fost una echilibrată și s-a jucat de la egal la egal până la scorul de 6-6. Pentru desemnarea câștigătoarei partidei s-a jucat Tie-break Set. Echipa Ocolului Silvic Ardelean a reușit să se impună cu scorul de 7-2 și a câștigat această partidă, asigurându-și poziția a III-a la finalul turneului.

Finala mare (Locurile I-II):

Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ – Școala Generală Brădet (6-1).

Cele două finaliste ale turneului, Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ (Bogdan Stroie/ Ana Papară) şi Școala Generală Brădet (Leo Bularca/ Iustina Tudoran) au avut un parcurs foarte bun pe toată durata competiţiei şi s-au luptat în ultimul act pentru cucerirea trofeului. Echipa LTME a pornit cu prima șansă la câştigarea acestui turneu dedicat echipelor mixte de tenis, realizat în premieră la Întorsura Buzăului. Cea mai tânără echipă de la acest turneu de amatori, respectiv finalista ȘGB, prin calificarea în finală, și-a atins pe deplin obiectivul. Finala a fost dominată de la un capăt la altul de către echipa LTME care a reuşit să controleze jocul atât la serviciu, cât și la primire. Echipa ȘGB a încercat să facă faţă ritmului impus de LTME, fără a avea însă sorţi de izbândă. Cu această victorie, cu scorul de 6-1, echipa LTME câştigă prima ediție a „Cupei Îndrăgostiților...  de tenis de câmp“ de la Întorsura Buzăului.

Clasamentul competiţiei:

Locul I – LTME (Int. Buzăului)

Locul II – ȘGB (Brădet)

Locul III – OSA(Înt. Buzăului)

Locul IV – ACSCR (Sf. Gheorghe).

Nu s-au jucat meciuri de departajare pentru ocuparea locurilor 5-8. Clasamentul s-a realizat pe baza punctelor acumulate de aceste echipe în faza grupelor.

Locul V - A.S. Ciucaş (Înt. Buzăului)

Locul VI – Tenis Arena

Locul VII - I.S.U (Înt. Buzăului)

Locul VIII - Grădinița Sărămaș (Sărămaș)

Festivitatea de premiere

Organizatorii au oferit echipelor participante în cadrul festivităţii de premiere, cupe şi medalii pentru locurile I-IV şi diplome de participare pentru toate echipele prezente la turneu. De asemenea, CPECA Covasna a oferit tuturor participanților prezenți, atât jucători, cât și spectatori, brățări specifice Campaniei de prevenire antidrog „# Pot Altfel“, promovând prin mesajul său, sportul - ca alternativă de petrecere a timpului liber în mod sănătos.

 „Cupa Îndrăgostiților... de tenis de câmp“ a fost dedicată „Dragobetelui“, sărbătoare tradițională românească ce marchează ziua iubirii și începutul unui nou anotimp.

Evenimentele care promovează tenisul de câmp vor continua în anul 2018 la Întorsura Buzăului prin organizarea Cupei Buzaielor la tenis de câmp ediția a IV-a (simplu la masculin/ feminin și echipe), Cupei Prieteniei (simplu și echipe) și Cupa „Tinere Speranțe“ la tenis de câmp (copii și adolescenți), la care se dorește participarea unui număr cât mai mare de jucători de tenis din zona Buzaileor și din împrejurimi.

Mulțumim tututor participanților și celor care au făcut ca acest proiect sportiv să poată fi organizat în condiții foarte bune la Întorsura Buzăului, în special conducerii Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ din Întorsura Buzăului, reprezentat de doamna directoare Maria Bularca, și conducerii A. S. Ciucaș, reprezentată de Costel Iagăr, în calitate de președinte.

Nu în ultimul rând aducem mulțumiri profesorului de educație fizică și sport Bogdan Stroie, din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ din Întorsura Buzăului, care a fost inițiatorul acestui proiect sportiv și care a asigurat toată activitatea logistică astfel încât competiția să se ridice la cel mai înalt nivel.

Echipa Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni“

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.