SPORT 13 februarie 2018

(Update) CSU Oradea şi U Banca Transilvania în finala Cupei României

de Covasna Media | 499 vizualizări

Deținătoarea trofeului, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, și CSM CSU Oradea, s-au calificat în ultimul act al FINAL 8 Cupa României, la baschet masculin, ediția 2017-2018, după ce au reușit, luni seara, să treacă de rivalele BC SCM Timișoara respectiv CSM Steaua Eximbank. Astfel, marți seara, de la ora 19:00, Arena Sepsi din Sf. Gheorghe va găzdui o nouă confruntare cu trofeul pe masă între cele două grupări din Transilvania, întâlnirea fiind o reeditare a finalei Cupei României de acum două sezoane.

Pentru a treia oară consecutiv, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va juca în ultimul act al celei de-a doua competiții interne, gruparea pregătita de antrenorul Mihai Silvășan reușind să acceadă în finala FINAL 8 Cupa României 2018. În aceste condiții, clujenii au posibilitatea să-și apere trofeul cucerit în ultimele două ediții, urmând să se confrunte în ultima bătălie cu rivala CSM CSU Oradea, o adversară redutabilă coordonată de antrenorul Cristian Achim, pe care a mai întâlnit-o într-o dispută finală incendiară și în urmă cu doi ani.

Așa cum anticipasem, semifinalele FINAL 8 Cupa României, ediția 2017-2018, au încins serios atmosfera din Arena Sepsi din Sf. Gheorghe, fanii baschetului având posibilitatea să urmărească două meciuri extrem de echilibrate, decise abia de ultimele acțiuni de joc. Prima bătălie pentru un loc în finală a adus pe parchet echipele CSM CSU Oradea și CSM Steaua Eximbank, ambele vizând o performanța în competiția KO. Mizând pe totul sau nimic și bazându-se pe un nou joc foarte bun al americanului Richard, sprijinit foarte bine de internaționalii români Mandache și Nicolescu, dar și de “argintul viu” Pasalic, CSM CSU Oradea a reușit să se impună în fața grupării militare, cu scorul de 71-65, și să acceadă pentru a treia oară în ultimul act al Cupei. La final, Richard a fost desemnat pentru a doua oară în acest turneu “Banca Transilvania Player of the Game”.

Echilibrul și tensiunea din această primă semifinală s-a transferat parcă și la cea de-a doua confruntare a zilei, în care U-Banca Transilvania Cluj-Napoca primit o replică viguroasă din partea BC SCM Timișoara. Deși părea că va fi aproape imposibil să se recupereze după meciul din sferturile de finală, când s-a impus în fața BC CSU Sibiu după trei reprize de prelungiri, gruparea bănățeană pregătita de antrenorul Tudor Costescu a reușit să se autodepașească și să fie foarte aproape de o mare supriză. Însă, clujenii i-au scos la bătaie pe trăgătorii de elită Rasic și Lapornik, care nu au ratat șansa de a înclina balanța victoriei în favoarea echipei lor, zădărnicind eforturile deosebite ale timișorenilor. În cele din urmă, într-un final nerecomandat cardiacilor, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câștigat, cu scorul de 77-75, iar Aleksandar Rasic a primit trofeul “Banca Transilvania Player of the game”.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.