SPORT 24 mai 2010

Burse pentru sportivii și antrenorii din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 706 vizualizări
Consilierii locali au votat acordarea anuală a 30 de burse sportive 30 de sportivi juniori și seniori, precum și antrenori vor primi în fiecare an din partea Consiliului Local (CL) Sfântu-Gheorghe burse sportive menite să îi încurajeze și sprijine în activitatea lor. Proiectul a fost inițiat de președintele Comisiei de Tineret și Sport din cadrul CL, Mădălin Guruianu, și a fost aprobat în unanimitate vineri în cadrul ședinței extraordinare. Primele premii urmează să ajungă la sportivi

Consilierii locali au votat acordarea anuală a 30 de burse sportive

30 de sportivi juniori și seniori, precum și antrenori vor primi în fiecare an din partea Consiliului Local (CL) Sfântu-Gheorghe burse sportive menite să îi încurajeze și sprijine în activitatea lor.

Proiectul a fost inițiat de președintele Comisiei de Tineret și Sport din cadrul CL, Mădălin Guruianu, și a fost aprobat în unanimitate vineri în cadrul ședinței extraordinare.

Primele premii urmează să ajungă la sportivi sâmbăta aceasta, cu ocazia Zilelor Sportive ale municipiului, iar suma alocată din bugetul Comisiei, pentru 2010, se ridică la 10.000 de lei.

Potrivit proiectului, anual se vor acorda 10 burse a câte 400 de lei fiecare pentru 10 sportivi din municipiu, 10 burse a câte 400 de lei pentru 10 antrenori și 10 burse a câte 200 de lei pentru 10 juniori.

Bursele de excelenţă pentru activităţile sportive se acordă din fondurile anuale puse la dispoziţia Comisiei de tineret şi sport, iar numărul de burse acordate poate varia, în funcţie de performanţele sportive obţinute în sezonul anterior, fără modificarea bugetului total stabilit în acest scop şi nici a valorii individule a unei burse.

Pe anul 2010, în vederea acordării burselor de excelenţă pentru activităţile sportive desfăşurate în sezonul 2009-2010, s-a aprobat alocarea sumei de 10.000 de lei.

Potrivit inițiatorului acestui proiect, premiile vor fi acordate sâmbătă seara la Sala Sporturilor Szabo Kati, după meciul de fotbal dintre consilierii locali și județeni, meciul dintre artiști și jurnaliști, echipa locală de futsal vs sponsori sau echipa de baschet vs susținători, iar cele mai mari premii speciale, în afară de burse, se anunță pentru luptătoarea Estera Dobre, vicecampioană europeană în acest an la lupte, și antrenorul ei Matefy Arpad.

Ana Sidon

Teme articol: antrenori burse sportivi
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.