SPORT 27 martie 2018

Bianca Prodan, campioană națională la doar 16 ani

de Covasna Media | 911 vizualizări

În sala ”Horia Demian” din Cluj-Napoca au avut loc, în perioada 24-25 martie 2018, Campionatele Naționale de judo pentru seniori.

Competiția a fost organizată de către Federația Română de Judo, iar județul Covasna a fost reprezentat cu cinste de către judoka Bianca Prodan. Deși foarte tânără, în vârstă de numai 16 ani, Bianca a reușit o comportare excelentă pe tatami.

Sportiva dublu legitimată la CSM Sf. Gheorghe și SCM Deva, a cucerit într-o manieră entuziasmantă medalia de aur la categoria de greutate supergrea, +78 de kilograme. În primul tur, Bianca Prodan a întrecut-o pe principala favorită a tabloului, Floriana Văcaru, după care, în semifinale, a eliminat-o pe Narcisa Ion. În ultimul act, sportiva noastră a luptat cu Kabát Beáta (CSM Arad), sportivă care a avut cel puțin 20 de kilograme în plus. După cum se știe, la această categorie de greutate nu există proba cântarului, astfel că pot apărea și situații de acest gen.

Bianca Prodan a suplinit deficitul de masă prin tehnică și combativitate, aplicându-i adversarei un ippon spectaculos, prin care a încheiat lupta după aproximativ două minute.

A doua zi, la categoria Open, Bianca Prodan s-a aflat din nou pe tabloul de concurs. Ea a reușit să treacă două tururi, după victoriile cu Andreea Bertel și, din nou, Floriana Văcaru. În sferturile de finală ea a fost învinsă însă de către Alexandra Mazilu, care avea să devină și campioană națională. În recalificări, Bianca Prodan a trecut de Crina Márton dar a cedat înainte de lupta pentru medalia de bronz, contra Florisei Horváth.

În orice caz, bilanțul covăsnencei este excelent. Ea a cucerit o medalie de aur, iar raportul între victorii și înfrângeri este favorabil, 6-2. Toate combatantele cu care Bianca Prodan s-a întâlnit în competiție i-au fost superioare ca vârstă.

Bianca Prodan se pregătește la Centrul Olimpic de Excelență de la Deva, fiind considerată o speranță a judo-ului românesc. Titlul de la Cluj-Napoca este primul din cariera sa, la nivel de seniori.

Domo arigato!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.