SPORT 20 noiembrie 2018

Baschetbalistele, tricolore învinse de Franța

de Covasna Media | 782 vizualizări

Reprezentativa feminină de baschet a României a fost depășită net de puternica selecționată a Franței, într-un meci contând pentru etapa a cincea din cadrul Grupei E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers. „Acvilele” pregătite de antrenorul Dragan Petricevic au cedat, în disputa găzduită de Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, cu scorul de 61-90 (18-21, 13-21, 14-27, 16-21).

Deși au avut un start bun de partidă, menținând echilibrul pe teren în prima parte, tricolorele noastre au cedat în fața presiunii adverse în următoarele sferturi, Franța reușind să speculeze perfect nenumăratele ratări și greșeli de tehnică individuală adunate în tabăra noastră și să se desprindă în învingătoare detașată. Tot în această seară, Slovenia a trecut de Finlanda, în deplasare, cu scorul de 88-68, și urmează peste numai patru zile să joace in fief-ul Franței pentru stabilirea câștigătoarei grupei E, în vreme ce naționala României va primi replica Finlandei, miercuri, de la ora 20:00, într-o ultimă partidă din aceasta campanie, întâlnire care va fi transmisă de asemenea în direct de DIGI SPORT.

Confruntarea găzduită în această seară de Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca a debutat promițător pentru naționala noastră, Walker și Mărginean reușind să găsească unele breșe în apărarea galonatei selecționate a Franței și să mențină un echilibru pe tabela, scorul la finalul primului sfert fiind ușor favorabil baschetbalistelor antrenate de fosta mare stea a Hexagonului, Valerie Garnier: 21-18. Din păcate, lucrurile s-au modificat substanțial începând din cel de-al doilea sfert, fosta campioană europeană schimbând total “macazul” în apărare, fapt care i-a și permis să înceapă să domine clar lupta de sub ambele panouri.

Cu Annemarie Părău-Gödri de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe nerefăcută integral de pe urma unei accidentari, antrenorul Dragan Petricevic este forțat să caute și alte soluții iar România începe să fie din ce în ce mai surprinsă de presiunea fantastică impusă de adversare, ratările și mingile pierdute înmulțindu-se în tabăra noastră. Speculând la maxim “minusurile” ofensivei noastre și forțând din ce în ce mai tare în duelurile de sub panou, Franța se desprinde până la pauză la 42-31. La reluare, oaspetele continuă cu aceeași strategie, bazându-se și pe un plus evident la jucătoarele de sub panou, iar România continuă să nu găsească soluții și să greșească din ce in ce mai mult, astfel ca la finalul celui de-al treilea sfert scorul capătă proporții, 69-45 în favoarea Franței.

Situația nu se schimbă deloc în ultimele zece minute de joc, “Acvilele” continuă să irosească mingi în atac și să fie surprinse în apărare pe dueluri directe, în vreme ce Franța reușește să atingă și “granița” de 30 de puncte diferență. Ultimele secvențe nu produc modificări majore pe teren, deși România a mai tot încercat să mai diminueze din proporțiile eșecului, astfel că fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria clară a Franței, cu scorul de 90-61.

Principalele marcatoare ale naționalei României au fost MĂRGINEAN (18 p, 3 rec, 4 pase, 3 int), GHIZILA (11 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), WALKER (10 p, 1x3, 6 rec, 2 int)  și STOENESCU (8 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa), în vreme ce de la învingătoare s-au remarcat CIAK (15 p, 7 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), MIYEM (11 p, 3 rec, 1 pase, 2 int) și MICHEL (11 p, 1x3, 2 rec, 5 pase, 4 int). 

 

 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.