SPORT 5 februarie 2019

Așa nu se poate! Un suporter a încercat să îi atace pe fotbaliști

de Covasna Media | 1323 vizualizări

La finele jocului dintre FC Voluntari și Sepsi OSK Sf. Gheorghe, scor 4-2, s-a petrecut un incident nedorit.

Conform tradiției, indiferent de rezultat, grupul fotbaliștilor s-a adunat, în fața celor 150 de suporteri covăsneni, pentru a asculta Imnul Secuiesc. Unul dintre fanii sosiți de la Sf. Gheorghe a escaladat gardul împrejmuitor și a pătruns în incintă, îndreptându-se nervos și amenințător spre fotbaliști. El a fost oprit la timp de stewarzi, care l-au imobilizat și l-au escortat în afara suprafeței de joc.

Suporterul a fost eliberat apoi de către oamenii de ordine, aceștia neavând competența de a asigura alte măsuri legale. Omul cu pricina nu a fost predat polițiștilor sau jandarmilor care se aflau la meci, așa că acesta s-a putut întoarce liniștit în mijlocul grupului de suporteri.

Publicația ”Observatorul de Covasna”, pe această cale, ia atitudine împotriva unor astfel de comportamente huliganice. Desigur că nimănui nu i-a plăcut modul cum au jucat alb-roșii la Voluntari, dar de aici și până la a-i ataca pe sportivi, este o cale lungă, pe care noi o găsim a fi inacceptabilă. Sportivii sunt și ei oameni, pot greși, ori pot înregistra o curbă descendentă în forma sportivă, însă nimeni nu are dreptul să îi lezeze, să îi jignească sau, mai rău, să îi lovească. Un suporter adevărat îmbrățișează o conduită exemplară, atât la victorii cât și la eșecuri.

De menționat că acest caz, al suporterului recalcitrant (foto) este unul izolat, ceilalți componenți ai galeriei nefiind nici ei de acord cu ieșirea respectivă.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.