SPORT 28 februarie 2018

Arbitri străini la partidele din Liga I

de Covasna Media | 621 vizualizări

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, 27 februarie 2018, că Adunarea Generală a decis ca două cluburi din Liga I să poată solicita arbitri străini la meciul direct dacă se pun de acord, dar a precizat că decizia finală va aparţine conducerii Federaţiei Române de Fotbal.

"FCSB a făcut o propunere în cadrul Adunării Generale de azi ca două cluburi să poată cere arbitri străini la meciul direct dacă se pun de acord. S-a votat cu 8 pentru şi 5 contra (n.r. - ACS Poli Timişoara a absentat de la Adunarea Generală). CFR, Astra şi Dinamo au fost împotrivă, de exemplu, iar Craiova pentru. Aşa că două echipe pot face o solicitare către noi dacă nu au încredere în arbitrii delegaţi şi cred că rezultatul poate fi influenţat. Iar cererea aceasta merge la FRF pentru că numai aceasta poate cere arbitri străini la alte federaţii. Depindem în acest sens foarte mult de federaţie pentru că o asemenea cerere trebuie aprobată de Comitetul de Urgenţă al FRF. Decizia finală este a FRF, după ce se consultă cu CCA. Iar din ce am văzut, cei de la federaţie nu prea agreează arbitrii străini. Dar noi ne facem datoria şi vom face demersul dacă va fi cazul. Noi am discutat cu câteva federaţii, au zis că sunt de acord (n.r. - să trimită arbitri), dar numai prin FRF", a explicat şeful LPF.

Iorgulescu susţine însă că în momentul de faţă nu ar fi nevoie de arbitri străini în play-off şi play-out. "Din punctul meu de vedere la ora asta nu cred că ar fi cazul să aducem arbitri străini, dar eu sunt aici să fac toate demersurile pentru ca activitatea să se desfăşoare aşa cum doresc cluburile", a adăugat el.

În ceea ce priveşte testarea abitrajului video până la finalul actualului sezon competiţional, preşedintele LPF a afirmat: "Noi am vrea să testăm arbitrajul video la un meci. Dar până la ora asta FRF a spus că nu e de acord şi că ar trebui testate toate meciurile. Dar noi nu avem posibilitate să testăm VAR-ul la toate meciurile, ci doar la unul, ca să ştim dacă îl implementăm pe viitor".

 Deocamdată, la ora închiderii ediției, nu cunoaștem rezultatul ultimului meci din sezonul regulat al Ligii I, Concordia Chiajna – FC Voluntari. Derby-ul ilfovean a fost amânat 24 de ore din cauza ninsorii viscolite.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.