SPORT 16 februarie 2018

Acvilele învinse greu în Slovenia

de Covasna Media | 590 vizualizări
Sursa foto - FR Baschet
Sursa foto - FR Baschet

Al patrulea meci din cadrul campaniei de calificare la Women's EuroBasket 2019 a fost aproape să se încheie cu o surpriză, Acvilele României prestând un joc extrem de bun și curajos pe terenul Sloveniei, echipa care învinsese Franța la finalul săptămânii trecute.

Elevele lui Dragan Petricevic au blocat perfect traseele ofensive ale gazdelor și au fost concentrate și în atac, reușind să încheie primul sfert în avantaj pe tabelă. Evoluția bună a continuat și in sfertul al doilea, la pauză scorul fiind egal. Sfertul al treilea a început nefast pentru tricolore, care s-au văzut la un moment dat conduse cu 10 puncte, însă au avut puterea mentală de a reduce diferența la 6 puncte până la pauză și, mai apoi, au trecut chiar în avantaj, 68-67, cu 4 minute înainte de final. Slovenia a fost mai lucidă pe finalul de meci și s-a impus în cele din urmă, cu 78-70, asigurându-și în mare proporție calificarea la Campionatul European de anul viitor. 

Pentru Acvile, au punctat: Walker - 21 puncte (1x3), 8 intercepții, 7 recuperări; Godri-Părău - 13p, 6 pase decisive; Marginean - 9p (2x3), Pavel - 9p, 7 recuperări; Ursu - 8p; Stoenescu 6p (2x3); Irimia - 2p, Ardelean - 2p. Au mai evoluat: Neagu, Kilin, Parau. Contribuția echipei Sepsi SIC Sf. Gheorghe la acest meci al naționalei feminine de baschet a României a constat în Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu, Teodora Neagu și Tünde Kilin.

Romania ramane doar cu victoria contra Finlandei si mai are de jucat doua partide in noiembrie, cu Franta si Finlanda, ambele pe teren propriu.

La finalul jocului de la Celje, cea mai bună marcatoare a României, Ashley Walker, a declarat pentru frbaschet.ro: "Sunt mândră de echipa mea și de coechipierele mele. Am jucat un baschet bun astăzi, am demonstrat că scorul din noiembrie a fost un accident. Cred că această echipă mai are nevoie de încă putină maturitate în joc și mă bucur că antrenorul nostru a lucrat foarte mult și la acest aspect în această perioadă, pe lângă chestiunile tactice. Cred că meritam să câștigăm astăzi, dar ăsta e sportul".

Selectionerul Dragan Petricevic a declarat pentru sursa citată: "În ciuda rezultatului final, eu îmi felicit jucătoarele pentru spiritul de luptă de care au dat dovadă. Dacă ne-am pierdut luciditatea în ultimele minute, eu cred că e doar din cauza faptului că ne lipsesc mai multe acțiuni împreună. Deja eu cred că se vede un progres față de prima fereastră de calificare, cea din noiembrie. Am început să ne cunoaștem mai bine, jucătoarele să înțeleagă mult mai bine filosofia mea și acest lucru s-a văzut și în rezultate: am câștigat în Finlanda, dar, mai ales, am jucat foarte bine aici, în Slovenia. Diferența de azi de pe tabelă este mincinoasă. Eu cred că am jucat un baschet bun. Vom vedea când vom găsi o perioadă de cantonament în vară, pentru ca să remediem lucrurile care încă au scârțâit în jocul nostru, astfel ca în noiembrie să ne continuăm ascensiunea. Veți spune că e ciudat ce zic, fiindcă nu mai avem șanse de calificare. Însă eu cred că, dincolo de obiectivul sportiv imediat, noi lucrăm acum pentru pregătirea generației tinere care bate la porțile naționalei. De aceea am spus că sper să ne continuăm ascensiunea; deja în lotul de senioare au apărut nume precum Irina Părău, Ioana Ghizila, Teodora Neagu, Tünde Kilin. Mai avem un fond de jucătoare valoroase care studiază în SUA. Așadar miza baschetului feminin românesc e mult mai mare. Sper să continuăm această traiectorie ascendentă, acest progres vizibil de la un cantonament la altul, de la un meci la altul, iar în 2021 să ajungem cu fruntea sus la Europene".

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.