SOCIAL 23 mai 2023

Ziua Copilului la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 5214 vizualizări

De Ziua Internațională a Copilului, cei mici vor putea lua din nou cu asalt Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe. La fel ca în anii precedenți, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Scena de piatră din Piața Centrală va găzdui concerte și spectacole pentru copii. Începând cu ora 10:00, Palatul Copiilor va încânta publicul cu un spectacol al trupelor muzicale de tineret și unul de dans modern, iar apoi formația Folker îi va purta pe cei mici în lumea muzicii și a dansului popular cu un concert interactiv. După-amiază, de la ora 14:15, copiii vor putea urmări teatrul de păpuși Trei Iezi Cucuieți în interpretarea artiștilor de la Teatrul Strada.

Anul acesta, Casa de Cultură „Kónya Ádám” lansează un concurs de desen pentru copii între 3-14 ani. Desenele sunt așteptate la adresa de e-mail muvhazkonyaadam@gmail.com, până pe data de 31 mai, ora 15:00, cu indicarea numelui, vârstei și unui număr de telefon. Copiii participanți vor intra automat la o tragere la sorți în data de 1 iunie, ora 18:00, la scena de piatră, unde vor fi desemnaţi câştigătorii a patru premii valoroase.

Ziua Copilului se va încheia la Scena de piatră cu un concert al formației Kifli din Ungaria, începând cu ora 19:00.

În Parcul Elisabeta, între orele 9:00 și 18:00, trupa de cercetași „Dr. Sándor Kovács” îi va aștepta pe copii cu jocuri tradiționale, de îndemânare și de logică. Între orele 10:00 și 18:00, vor fi amenajate două trasee de tiroliană, iar între orele 11:00 și 18:00, un perete de cățărare. De asemenea, copiii pot încerca călăria, sub îndrumarea școlii de echitație Barabás. Asociația Colegiul „Mathias Corvinus” îi va introduce pe copii în lumea științelor naturii printr-o varietate de experimente.

În organizarea Asociației Sepsi GAL, va avea loc o expoziție de fotografie și proiecție de film din creațiile copiilor romi, intitulată „pRObleMĂ?”. Între orele 11:00 și 18:00, membrii asociației vor prezenta creațiile copiilor și ale tinerilor în cortul amenajat în Piața Centrală a orașului.

Ca și în anii precedenți, între orele 14:00-15:00, va avea loc concursul popular de alergare, ciclism și trotinetă pentru copii preșcolari și elevi din clasele I-VIII, în organizarea Asociației Alpinsport. Concursul va avea loc în Parcul central, pe aleea superioară.

Parcarea Hotelului Bodoc va fi ocupată de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Covasna și de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Covasna, care vor pregăti demonstrații și programe mult îndrăgite.

În Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, datorită firmei Tega SA, copiii pot participa la o demonstrație de cercetare a colectării selective a deșeurilor.

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Sponsori și parteneri: Bertis, Brutăria Babi, Inspectoratul de Poliţie Județean Covasna, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Covasna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al judeţului Covasna, TEGA S.A., Asociația Alpinsport, Asociația Salvatore, Asociația Sepsi Gal.

Sursa: Comunicat de presă

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.