SOCIAL 1 octombrie 2012

Zagonenii au donat sânge!

de Covasna Media | 612 vizualizări

Luni dimineaţă, de la ora 8,00 a început acţiunea umanitară programată la Cabinetul Medical din Zagon de mai bine de 2 săptămâni. Zi frumoasă de toamnă, zi de târg în comună (tradiţia târgului de luni fiind de ani de zile în Zagon).

Numarul celor prezenţi la donare nu a fost mare, dar probabil este un preambul în a încuraja mai mult acţiunile viitoare, în care sătenii să se prezinte cu mai mult curaj la donarea de sânge. Majoritatea celor prezenţi au fost la prima donare, iar dintre aceştia sexul feminin a predominat, dând dovadă de mai mult curaj, responsabilitate şi interes în ceea ce priveşte starea personală de sănătate (persoanei care donează i se fac analize gratuite de sânge, beneficiază de o zi liberă la locul de muncă şi primeşte  tichete de masă în valoare de 63 de lei).

Mulţumesc respectuos persoanelor care au susţinut această campanie, şi în mod special d-nei Dr. Molnar Annamaria pentru cedarea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea medicală pentru a avea loc această acţiune. Faptul că şi domnia sa a donat sânge împreună cu asistenta medicală este de dat exemplu comunităţii locale.

În cursul lunii octombrie vor fi organizate alte două colecte mobile de sânge în comunele judeţului nostru, pe care le vom anunţa din timp.

Dr. Claudia Savu

Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.