SOCIAL 6 decembrie 2019

Voluntara Adelina-Gabriela Zsindely, participantă la peste 100 de intervenţii, premiată de ISU

de Agerpres | 1716 vizualizări

Trei tineri voluntari, printre care şi Adelina-Gabriela Zsindely, care a participat la peste 100 de intervenţii medicale, au fost premiaţi joi, de către conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

„Prim-adjunctul inspectorului şef, maiorul Daniel Predicioiu, a oferit o diplomă de merit celui mai devotat voluntar, Adelina-Gabriela Zsindely, care a participat la peste 100 de intervenţii medicale alături de paramedicii SMURD, un om experimentat pe care colegii se pot baza în orice situaţie, atât pe timpul intervenţiilor, cât şi la alte activităţi de informare preventivă. De asemenea, alţi doi voluntari, Alexandru Popica şi Adrian George Istrate, au fost premiaţi cu diplome de apreciere pentru implicarea de care dau dovadă în activităţile profesionale organizate de unitatea noastră”, au declarat reprezentanţii ISU Covasna.

Adelina activează ca voluntar în cadrul ISU Covasna de mai bine de un an şi s-a înscris în programul „Voluntar din pasiune” încă de când era elevă.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Tolvaj, a declarat pentru că aceasta este primul voluntar din judeţ care a efectuat cursul de paramedic şi descarcerare la Sibiu şi poate activa pe ambulanţa SMURD ca al treilea paramedic.

„Sunt voluntar de aproape un an, particip cu mult entuziasm la toate acţiunile. Pe viitor mă gândesc să continui tot în acest domeniu, mă pregătesc intens (...) Chestia cu voluntariatul a fost o opţiune de moment, fusese venită o foaie la noi la şcoală şi chiar în ziua respectivă m-am dus, m-am interesat şi m-am înscris în program cu dorinţa de a acorda prim-ajutor, de a fi de ajutor în orice situaţie (...) Au fost şi zile bune, zile rele, intervenţii multe, intervenţii puţine (...) Activitatea de voluntariat m-a ajutat să fiu mai deschisă cu oamenii şi să îmi doresc să pot să îi ajut”, a declarat, pentru AGERPRES, Adelina-Gabriela Zsindely.

În cadrul programului naţional „Salvator din pasiune”, în judeţul Covasna sunt înscrişi la ora actuală 40 de voluntari.

„Programul 'Salvator din pasiune' continuă pentru ca viitorii salvatori să poată încadra ambulanţele SMURD, inclusiv pe cele de stingere incendii şi descarcerare, după parcurgerea cursurilor în centrele de pregătire specializate. În perioada următoare, în oraşele Întorsura Buzăului şi Sfântu Gheorghe, vor avea loc cursuri introductive pentru voluntarii care s-au înscris în acest program în ultima perioadă”, au mai precizat reprezentanţii ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.