SOCIAL 20 noiembrie 2012

Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece!

de Covasna Media | 635 vizualizări

Violenta in familieÎn contextul creşterii incidenţei fenomenului violenţei în familie în rândul societăţii româneşti, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a lansat campania naţională privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie „Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece”.

Campania se derulează în cadrul unui proiect finanţat printr-un împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi co-finanţat de Guvernul României.

Scopul implementării unei astfel de campanii la nivel naţional este justificat de necesitatea conştientizării populaţiei cu privire la gravitatea şi consecinţele pe care fenomenul violenţei în familie îl poate avea asupra celor care devin victime ale acestuia, dar şi asupra societăţii în ansamblul său.

Cu această ocazie s-a dat startul unei caravane mobile prin intermediul căreia sunt realizate activităţi de informare a opiniei publice cu privire la această problematică, scopul final al acestor demersuri fiind acela de a determina o implicare mai activă a membrilor comunităţii în prevenirea şi combaterea violenţei.

Caravana are 35 de opriri în localităţi reşedinţă de judeţ şi sectoare ale municipiului Bucureşti, în locaţii intens circulate care pot facilita accesul unui număr cât mai mare de persoane la această acţiune.

Până în prezent, evenimentele de tip stradal promovate prin intermediul caravanei au fost organizate în oraşele Slobozia, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vaslui, Botoşani, Suceava, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani, Buzău, Ploieşti, Alexandria, Slatina, Râmnicu-Vâlcea, Târgu Mureş şi Bistriţa.

În municipiul Sfântu Gheorghe, caravana soseşte marţi, 20 noiembrie, între orele 10,00 - 16,00, în zona intersecţiei străzii Libertăţii cu strada Kossuth Lajos.

Teme articol: familie violenta domestica
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.