SOCIAL 10 aprilie 2019

Vineri are loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă

de Daniela Luca | 1098 vizualizări

Peste 130 de locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) informează că în data de 12 aprilie a.c., începând cu ora 9:30, la Sfântu Gheorghe, se va desfășura Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La evenimentul care va avea loc la Complexul Golgota, din strada Benedek Elek nr.2, vor fi prezenți șapte agenți economici care vor oferi peste 130 de locuri de muncă în diverse domenii.

Conform datelor prezentate de AJOFM Covasna, au fost contactați 410 agenți economici, dintre care șapte vor fi prezenți la Bursa Generală a Locurilor de Muncă de vineri, 12 aprilie.

Cu această ocazie, angajatorii vor oferi 135 de locuri de muncă, dintre care 76 pentru necalificați, 58 pentru calificați și un loc pentru cei cu studii superioare.

Domeniile pentru care se poate aplica sunt următoarele: sănătate, prelucrarea lemnului, comerț, industria alimentară și industria textilă. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional.

Activitățile vor începe la ora 9:30, cu primirea reprezentanţilor şi a ofertanţilor de locuri de muncă vacante, precum şi a invitaţilor la Bursă, iar de la 9:45 organizatorii vor adresa invitaţilor un cuvânt de bun venit. Până la ora 10:00 vor fi prezentate şi informaţii cu privire la serviciile SPO ale agenţilor economici şi implicarea acestora pe piaţa muncii, iar între 10:00 şi 12:00 va avea loc întâlnirea între cererea şi oferta de locuri de muncă.

Evenimentul se va încheia după ora 12:30, când organizatorii vor prezenta rezultatele bursei în faţa reprezentanţilor presei.

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, la sfârșitul lunii februarie, au fost înregistrați 3.091 șomeri. Dintre aceștia, 487 au beneficiat de indemnizație de șomaj, iar peste 2.000 dintre șomeri provin din mediul rural.

Astfel, rata șomajului în februarie 2019 a fost de 3,59%, cu 0,07 mai puțin comparativ cu luna precedentă. Cei mai mulți șomeri se înregistrează în zona Sfântu Gheorghe, 1.069 de persoane, în Baraolt, 938 de persoane și în Târgu Secuiesc, respectiv 492 de persoane.  

Bursa Generală a Locurilor de Muncă se va desfășura în această zi și pe plan național.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.