SOCIAL 10 octombrie 2012

Un milion de stele pentru familii sărace

de Covasna Media | 653 vizualizări

Vineri, 12 octombrie, de la ora 18 Organizația Caritas Alba Iulia te invită la cel mai amplu gest de solidaritate în 15 localităţi din Transilvania. Vino, aprinde o lumânare și printr-o donație la fața locului ajuți familiile sărace.

A devenit deja tradiţional că în fiecare an Caritas Alba Iulia împreună cu organizaţiile Caritas din România se alătură acțiunii „Un milion de stele”. În data de 12 octombrie începând de la ora 18 vom ilumina cu candele un loc public din România. Sumele obţinute din donaţii la faţa locului vor fi folosite pentru ajutorarea persoanelor marginalizate, familii sărace.

Locaţiile: Tîrgu-Mureş: Piaţa Teatrului; Sângeorgiu de Mureș: Piaţa Sfântu Gheorghe; Sovata: centru; Miercurea Ciuc: Piaţa Libertăţii; Gheorgheni: în faţa Casei de Cultură; Remetea: centru; Odorheiu Secuiesc: Piaţa Márton Áron; Cristuru Secuiesc: centru; Vlăhița: Piaţa Bisericii; Lueta: centru; Sfântu Gheorghe: Parcul Elisabeta, statuia Mikó; Brețcu: centru; Alba Iulia: cetate; Petroșani: Parcul Teatrului „I. D. Sârbu”.

Acțiunea „Un milion de stele” are deja o tradiție în țările din Europa de Vest. Prima dată a fost organizată în 1998 în Franța. De atunci acțiunea se organizează anual în tot mai multe locații.

Prin campania „Un milion de stele”, Caritas s-a asociat, încă din anul 2005, acţiunilor similare organizate în toată Europa sub acelaşi nume, menite să sensibilizeze cetăţenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social.

Scopul acțiunii este în fiecare locație același: să ofere semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale.

În cadrul acţiunii se iluminează cu lumânări locurile și clădirile publice reprezentative, fiecare lumânare reprezentând simbolic o persoană aflată în nevoie.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.