SOCIAL 1 octombrie 2013

Un accesoriu pe care îl poartă majoritatea bărbaţilor creşte riscul de cancer la gât

de Covasna Media | 539 vizualizări

Persoanele care poartă curele prea strânse au un risc crescut de cancer la gât, potrivit unei noi cercetări.

Oamenii de ştiinţă scoţieni susţin că o curea prea strânsă poate forţa acidul gastric să ajungă în esofag, crescând riscul de cancer esofagian.

Experţii de la Universitatea Glasgow şi de la  Southern General Hospital spun că cel mai mare risc îl au persoanele supraponderale.

Potrivit Daily Record, experţii au urmărit 24 de voluntari, iar rezulatele studiului au arătat că participanţii care purtau curele strânse erau mai predispuse să se confrunte cu refluxul gastroesofagian.

„Purtarea unei curele strânse, mai ales dacă eşti supraponderal pune presiune asupra valvei dintre stomac şi esofag. Acest lucru face ca acidul gastric să ajungă în esofag.

Spre deosebire de stomac, care este conceput să reziste, esofagul este deteriorat de către acidul gastric.  Acest lucru provoacă arsuri la stomac și pe termen lung  cancer esofagian “, explică prof. Kenneth McColl.

Profesorul McColl a adăugat că numărul cazurilor de cancer esofagian creşte mai repede decât aproape toate celelalte tipuri de cancer.

Cancerul esofagian poate fi asimptomatic în stadiile iniţiale. Simptomul care este observat cel mai frecvent de către pacienţi este dificultatea la înghiţire. Pe măsura ce tumora creşte în volum, blochează lumenul esofagian, facând deglutiţia dificilă sau dureroasă. Alte simptome pot include: vărsături sau tuse cu sânge, senzaţie de arsură epigastrică, tuse cronică, scădere în greutate.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.