SOCIAL 27 octombrie 2020

Ultima săptămână în care poate fi solicitat sprijinul pentru elevii din Baraolt

de Daniela Luca | 1159 vizualizări

Părinții pot cere până la 1.500 de lei pentru cumpărarea dispozitivelor electronice

Câțiva elevi din Baraolt care nu au încă acces la școala virtuală vor putea primi un dispozitiv electronic de pe care să se conecteze la mediul online. Pentru ca acest lucru să fie posibil, părinții trebuie că acceseze, până la sfârșitul lunii, fondul de 10.000 de lei, pus la dispoziție de Fundația Comunitară Covasna. 

Astfel, o sumă de 10.000 de lei va fi pusă la dispoziția familiilor defavorizate, care nu au posibilitatea să le asigure copiilor accesul la educația online. Un solicitant poate obține cel mult 1.500 de lei pentru achiziționarea unui laptop sau a unei tablete. 

Suma care va fi reinvestită în comunitate s-a adunat în urma utilizării cardurilor comunitare în magazinele Deák Hamor din Baraolt, spun reprezentanții Fundației Comunitare Covasna, iar inițiativa a fost votată de locuitorii din oraș.  

„Am primit proiecte deja, dar de obicei așa se întâmplă că în ultimele zile primim mai multe. Se pot depune până la sfârșitul lunii octombrie, așa că mai așteptăm și pe parcursul acestei săptămâni, dar sigur că vor veni proiecte, dar sigur vom mai primi solicitări. Această idee a fost propusă de oamenii din comunitate”, ne-a spus directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Termenul până la care se pot depune cererile este 31 octombrie. Alte detalii despre acest program pot fi accesate pe site-ul fundației www.hka.ro.

O statistică centralizată la nivel județean de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, prezentată luna trecută, arată că numărul elevilor covăsneni care au declarat că nu dețin dispozitive care să le permită participarea la școala online se ridică la 6.200.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.