SOCIAL 6 iulie 2014

Tot mai multe cazuri de cancer la creier în rândul tinerilor

de Covasna Media | 664 vizualizări

Potrivit șefului Secției de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, col. dr. Marian Mitrică, doctor în științe medicale, în ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidența cancerelor cerebrale și a scăzut vârsta la care acestea apar.

„Nu găsim încă explicație pentru această treabă, dar ceea ce este semnificativ este faptul că a crescut cel puțin cu 30% incidența. Vârstele la care apar aceste tumori sunt din ce în ce mai mici. Vin oameni tot mai tineri, lucru care poate era greu de conceput cel puțin până în anii ’90. Vin oameni de 25-26 de ani, decada a treia și a patra de viață. Ceea ce este mai neplăcut pentru noi că aproape 80 — 85% sunt tumori proaste, cu evoluții extraordinar de imprevizibile, cu evoluții foarte agresive, care se termină în perioade foarte scurte cu toate eforturile noastre”, afirmă medicul în cadrul unui interviu pentru Agerpres.

Durerea de cap, una dintre simptome

Simptomele tumorilor cerebrale variază în funcţie de tipul şi localizarea acestora. Deoarece există diferite zone din creier ce controlează diferite funcţii ale corpului, zona în care este aşezată tumora influenţează modul în care se manifestă simptomele.

Unele tumori însă nu au simptome până în momentul în care cresc mult în dimensiuni, având ca rezultat degradarea rapidă a stării de sănătate. În schimb, alte tumori pot da simptome ce apar treptat. Ca prim simptom, cel mai frecvent este reprezentat de durerea de cap. De obicei, ea nu cedează la remediile obişnuite. Nu uitaţi: cele mai multe dureri de cap nu sunt corelate cu tumorile cerebrale.

Alte simptome includ: convulsii; schimbări de limbaj, auz şi văz; tulburări de echilibru şi de mers; amorţeli şi furnicături în braţe şi picioare; tulburări de memorie; schimbări de personalitate; imposibilitatea de concentrare; slăbiciune într-o parte a corpului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.