SOCIAL 13 ianuarie 2023

Tinerii sunt invitaţi să participe gratuit la un curs No Hate Speech în Germania

de Agerpres | 709 vizualizări

Asociaţia HARIT din Sfântu Gheorghe oferă tinerilor peste 18 ani posibilitatea de a participa la un curs internaţional de formare având ca temă No Hate Speech, ce va fi organizat în luna martie în localitatea Wuppertal din Germania.

Reprezentanţii asociaţiei au precizat că scopul cursului este de a dezvolta „competenţele interculturale” ale participanţilor, astfel încât aceştia să găsească şi să aplice metode de prevenire şi stopare a discursului instigator la ură online şi offline.

Potrivit acestora, nu se percepe taxă de participare la curs, cazarea este asigurată de către organizatori, iar costurile de deplasare vor fi rambursate după încheierea proiectului.

„Aceste traininguri sunt foarte importante pentru tineri, deoarece nu este uşor să faci faţă provocărilor interculturale, să faci faţă stereotipurilor şi prejudecăţilor tinerilor. Formarea anunţată are de asemenea scopul de a dezvolta competenţele de muncă ale tinerilor, ca să aibă oportunităţi la nivel local şi la nivel european”, a declarat organizatorul cursului, Norbert Beres, managerul operaţiuni al Centrului VET, citat într-un comunicat de presă.

Cursul de formare se va desfăşura în perioada 22-30 martie a.c., în limba engleză, iar la acesta pot participa tineri peste 18 ani.

Înscrierile se fac până pe 15 martie, iar formularul şi informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul HARIT.

Foto ilustrativ – sursa: Pexels.com

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.