SOCIAL 20 februarie 2013

Ţigările cu arome şi cele subţiri, interzise în ţările din UE. Recomandarea Comisiei Europene

de Covasna Media | 525 vizualizări

Ţigările cu arome şi cele subţiri ar putea dispărea de pe piaţă, dacă autorităţile din România vor aproba recomandarea Comisiei Europene, ca astfel de ţigări să fie interzise. Ele ar putea fi eliminate chiar de anul de viitor.

Comisia Europeană a propus la sfârşitul anului trecut un set de măsuri pentru a descuraja fumatul. Printre acestea se numără extinderea avertismentelor grafice la 75% din suprafaţa pachetelor de tigari.

În plus, ar urma să fie interzise aromele puternice de genul mentolat. De asemenea, vor fi eliminate calificativele "light", dar şi ţigările "slim".

"Tinerii vor avea de câştigat pentru că, este speranţa mea, pe termen lung, noua directivă va face produsele din tutun mai puţin atractive şi, astfel, va descuraja tinerii să fumeze", a declarat Tonio Borg, comisar european pentru sănătate.

Comisarul a subliniat, însă, că aceste măsuri nu înseamnă că Uniunea Europeană interzice fumatul.

"Nu interzicem fumatul. Dar îl facem mai puţin atractiv pentru toată lumea, în special pentru tinerii fumători", a completat Borg.

Pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie aprobată de toate statele membre UE şi de Parlamentul European. Bruxelles-ul speră ca acest lucru să se întâmple înainte de mijlocul anului viitor.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.