SOCIAL 25 februarie 2014

Test clinic cu 88% rată de succes pentru bolnavii de leucemie

de Covasna Media | 558 vizualizări

Cercetătorii americani au făcut un studiu, cel mai amplu de până acum, la capătul căruia 88% dintre cazurile de leucemie gravă au intrat în remisie completă printr-un nou tip de imunoterapie, care s-a dovedit a fi un tratament puternic pentru bolnavii care au epuizat toate terapiile convenţionale.

Leucemia vizată de acest studiu este o formă de cancer al sângelui extrem de greu de tratat deoarece, în majoritatea cazurilor, boala revine.

Singura modalitate de vindecare este operaţia de transplant cu măduvă osoasă, dar majoritatea bolnavilor nu trăiesc destul de mult pentru a beneficia de această intervenţie. Numai 5% dintre bolnavi ajung să suporte o intervenţie de grefare a măduvei osoase, au precizat cercetătorii.

Pentru acest test clinic, 16 pacienţi bolnavi de leucemie au fost injectaţi cu o substanţă obţinută din propriile celule imunitare, modificate genetic, pentru a putea detecta şi distruge celulele canceroase. Marea lor majoritate, adică 14 pacienţi din 16, s-au refăcut suficient pentru a suporta ulterior un transplant de măduvă osoasă şi să intre într-o fază de remisie a bolii.

Cercetătorii care au făcut acest test spun că sunt în desfăşurare şi alte studii pentru a pune la punct terapii celulare împotriva altor forme de cancer.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.