SOCIAL 7 septembrie 2017

Tânăr arestat preventiv pentru spargerea mai multor locuinţe din Sfântu Gheorghe şi Arcuş

de Agerpres | 1695 vizualizări

Un tânăr în vârstă de 20 de ani care a comis mai multe spargeri de locuinţe în municipiul Sfântu Gheorghe şi împrejurimi, de unde a sustras diverse bunuri în valoare de peste 20.000 de lei, a fost arestat preventiv.

Potrivit conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, cele trei spargeri au fost săvârşite pe parcursul lunii august, din locuinţe neasigurate sau nelocuite temporar.

„Din cercetări a reieşit că perioada 1-4 august a.c., tânărul ar fi pătruns în două locuinţe din Sfântu Gheorghe de unde a sustras, în total, 870 de lei. În ambele cazuri s-a stabilit că acesta a profitat de faptul că geamurile locuinţelor pe care le-a prădat, ambele situate la parterul unor blocuri, au fost lăsate în poziţia rabatat pe timpul nopţii, acesta reuşind să forţeze ferestrele şi să pătrundă în interior”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Cel de-al treilea furt, care a avut loc în data de 4 august în localitatea Arcuş, de lângă Sfântu Gheorghe, a fost comis în complicitate cu alte două persoane.

„Profitând de faptul că proprietarul nu era acasă, tânărul a pătruns prin efracţie în locuinţă după ce a distrus sistemul de asigurare al uşii de acces şi a sustras 20.000 de lei, în timp ce partenerii săi stăteau de pază în afara imobilului. Banii proveniţi din săvârşirea infracţiunilor au fost folosiţi pentru achiziţionarea unui automobil pe care, ulterior, tânărul l-a amanetat. Vehiculul a fost identificat de poliţişti, care au propus, iar unitatea de Parchet a dispus, măsura sechestrului asigurator cu privire la acesta”, se mai arată în comunicat.

Tânărul a fost arestat preventiv, iar cei doi complici sunt urmăriţi penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.