SOCIAL 24 noiembrie 2010

Serviciu de Urgenţă la Casa Judeţeană de Pensii

de Covasna Media | 782 vizualizări

Directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP), Viorel Sălăgean, a declarat că a luat câteva măsuri organizaţionale deoarece din cauza inundaţiilor din iulie s-a întârziat cu soluţionarea dosarelor şi cererilor de pensionare. Acesta a spus că deşi s-a micşorat semnificativ personalul Casei, îi asigură pe pensionari că în jurul datei de 1 decembrie toate cele 800 de cereri rămase până acum nesoluţionate se vor rezolva.

„Drepturile se acordă de la data depunerii cererilor şi astfel îi rugăm pe pensionari să înţeleagă situaţia şi le promitem că vom soluţiona dosarele cu maximă operativitate. Mi-am luat angajamentul faţa de ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi asigur că deşi lucrăm foarte repede nu se vor strecura greşeli în deciziile emise de noi deoarece facem o verificare dublă de către o altă comisie”, a promis Viorel Sălăgean.

Serviciu de Urgenţă pentru cazuri speciale

Având în vedere că vine iarna şi sunt persoane care se află într-o situaţie mai gravă, directorul executiv al CJP a dispus crearea unui serviciu de urgenţă prin care să rezolve cazurile mai urgente şi ale persoanelor aflate în dificultate.

„Am întâlnit cazuri în care pensionarilor le-au fost tăiate lumina, gazul, au depăşit scadenţa la facturi, deoarece nu au primit nici decizia de pensionare şi nici banii. Mi-au venit persoane bolnave cu reţeta în mână să îmi spună că nu au bani cu ce să îşi cumpere medicamentele şi trebuie să se trateze şi multe astfel de cazuri. Pentru aceste persoane, câţiva angajaţi din instituţie sunt însărcinaţi să rezolve cazurile cât mai repede, ca să se treacă la sistemul de plată”, a explicat directorul CJP.

Viorel Sălăgean a mai spus că şi la sistemul de plată se va interveni deoarece acesta fiind centralizat, produce uneori întârzieri foarte mari.

„Dacă se pune problema plăţii primei pensii sau alte situaţii urgente de plată se va încerca achitarea acestora prin intermediul casieriei unităţii, ocolindu-se sistemul centralizat. De asemenea vom încerca să asigurăm servicii profesionale în localităţile mai importante din judeţ şi ne vom deplasa noi spre pensionar, nu se va deplasa acesta spre noi. Vrem să evităm să cheltuiască şi aşa pensia mică pe transport şi totodată să îi scutim de disconfortul creat de drumul lung”, a completat Viorel Sălăgean.

Reprezentanţii CJP se vor depalsa regulat la Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt, astfel pensionarii din aceste zone nu trebuie să mai facă o deplasare în plus în Sfântu Gheorghe, la sediul instituţiei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 24 noiembrie 2010
Nu. Va rog sa ma lasati cu laudele aduse dlui Salagean.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.