SOCIAL 16 februarie 2014

Scumpiri în lanţ la început de an. Ce mai urmează

de Covasna Media | 823 vizualizări

Anul 2014 a debutat cu scumpiri în lanţ, arată datele statistice. Statisticile oficiale arată că preţul legumelor a crescut cu peste 6 procente într-o singură lună, iar fructele şi ţigările s-au scumpit cu circa 3 la sută.

Anul 2014 a debutat cu scumpiri în lanţ, arată datele statistice. Legumele, fructele, ţigările sau carburanţii au înregistrat creşteri importante de preţuri. Însă veştile proaste pentru români nu s-au terminat, pentru că urmează noi scumpiri, informează România TV.

Energia reprezintă principalul pericol pentru români în 2014. Gazele se scumpesc la fiecare trei luni, potrivit calendarului stabilit de guvern cu FMI. Astfel, după ce am avut o scumpire cu un procent la început de an, urmează alte trei scumpiri. Aşa că la final de an vom plăti pentru gaze cu aproape 10% mai mult faţă de anul trecut.

Şi preţul curentului electric va creşte anul acesta. Noua taxă de stâlp pe care o vor plăti firmele din domeniu ar putea aduce facturi mai mari cu până la 3% în al doilea trimestru. De asemenea, de la 1 aprilie, acciza de 7 eurocenţi va mări preţul unui litru de carburant cu 40 de bani.

Noile scumpiri vin după creşteri importante de preţuri la început de an. Statisticile oficiale arată că preţul legumelor a crescut cu peste 6 procente într-o singură lună, iar fructele şi ţigările s-au scumpit cu circa 3 la sută. De asemenea, creşterea cursului euro a adus facturi mai mari la telefon şi bilete de avion mai scumpe. Toate acestea au şubrezit puterea de cumpărare a românilor chiar după sărbători.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 17 februarie 2014
Las' ca-i bine, e foarte bine !! Premierul Ponta ne-a sigurat mai zilele trecute cat de bine-i merge Romaniei, ce cresteri de salarii, de pensii, cum e Romania fruntasa Europei din pixul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.