SOCIAL 25 august 2016

Sărbătoare la sfârşit de săptămână în comuna Zagon

de Covasna Media | 1851 vizualizări

Locuitorii comunei Zagon sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică, 27 şi 28 august, la a IX–a ediţie a Zilelor comunei. Programul desfăşurat în centrul localităţii cuprinde momente muzicale şi dansuri moderne şi populare, precum şi momente de umor şi parodie. Sărbătoarea zagonenilor va fi încheiată printr-un foc de artificii.

„După atâta muncă şi probleme sociale, din doi în doi ani este bine să ne întâlnim şi să sărbătorim împreună. Folosesc şi acest moment, pentru că a fost anul alegerilor, să le mulţumesc oamenilor pentru încrederea acordată pentru al cincelea mandat. Doresc la toată lumea multă sănătate şi să vină să ne distrăm împreună pentru că merităm după atâta muncă”, a transmis primarul Zagonului, Kis József.

În ceea ce priveşte programul evenimentului, referentul cultural din Zagon, Márton János, ne-a explicat: „Deschiderea festivă va fi sâmbătă la ora 10. O să urmeze un program artistic cu Fanfara de tineret şi cu grupul de majorete „Curcubeul”, ambele din Zagon. De la ora 15 o să înceapă programul cultural, prezentat de grupurile din comună, de la grădiniţă, şcoală, până la cor. Seara o să fie o petrecere. O să fie muzică populară românească, interpretată de Elena Istrate, formaţia de elevi din Covasna „Pince Band”, muzică pop–dance interpretată de Jocó Junior, muzică de petrecere cu Felszegi Annamari şi seara se va termina cu un bal de stradă. Duminică de dimineaţă vor fi slujbe religioase în Biserici. De la ora 17 o să înceapă programul cu formaţia RBM COVER de muzică uşoară. O să avem un program de umor cu „Háromszéki Csemeték”, muzică populară cu Nisztor Mihály, parodie cu formaţia „Insect”, muzică de petrecere cu Kaly, muzică populară şi uşoară românească cu formaţia Rustic. A IX–a ediţie se termină cu interpretarea lui Pomázi Zoltan din Ungaria, urmat de un foc de artificii”.

Potrivit organizatorilor, sâmbătă de la ora 17 va avea loc şi un meci de fotbal amical, între echipele din Zagon şi Păpăuţi.

„Ne dorim ca participanţii şi invitaţii din localităţile înfrăţite Zagonului să se simtă bine alături de noi, că de fapt despre asta este vorba”, a mai spus referentul cultural.

Zilele comunei Zagon se organizează din doi în doi ani. Alternativ, în anul în care nu se organizează sărbătoarea, are loc „Ziua Recoltei”, desfăşurată în localitatea Păpăuţi, aparţinătoare Zagonului.

 

Teme articol: Zagon sarbatoare
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.