SOCIAL 17 octombrie 2018

Sanitas va acţiona în judecată unităţile medicale pentru indemnizaţia de hrană şi tichetele de vacanţă

de Agerpres | 1507 vizualizări

Sindicatul Sanitas Covasna va acţiona în instanţă conducerile unităţilor medicale din judeţ pentru impozitarea indemnizaţiilor de hrană ale angajaţilor, precum şi pentru neacordarea tichetelor de vacanţă, a declarat marţi, liderul filialei, Vasile Neagovici.

Acesta a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se va îndrepta împotriva conducerilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Spitalului de Cardiologie din staţiunea Covasna, Spitalului municipal Târgu Secuiesc şi Spitalului orăşenesc Baraolt, deşi este conştient că nu sunt direct răspunzătoare de această situaţie care a generat nemulţumiri în rândul salariaţilor.

„Îmi pun întrebarea ce rost mai are această indemnizaţie de hrană în momentul în care, astăzi, din suma de 314 lei o infirmieră de la Spitalul Judeţean mai primeşte aproximativ 180 lei la un program normal de lucru. Dacă împart la 20 sau 21 de zile lucrătoare, practic, suma care revine pentru această indemnizaţie este de aproximativ 8 lei şi câţiva bani. Dacă asta a fost voinţa cu adevărat, atunci mai bine aplicau programul Cornul şi laptele şi la salariaţii din Sănătate, să ne încadrăm în 8 lei şi terminăm povestea. (...) E un motiv de nemulţumire major. Ştim că nu e vina angajatorilor, repet, nu este vina unităţilor sanitare din judeţ, ştim că s-au conformat Ministerului, dar noi nu avem altă posibilitate decât să mergem în instanţă“, a declarat Vasile Neagovici.

În ce priveşte tichetele de vacanţă, aceste a menţionat că angajaţii din Sănătate nu se numără printre „bugetarii fericiţi“ care au beneficiat de aceste vouchere, deoarece angajatorii nu au avut posibilitatea să le acorde.

„Am purtat discuţii cu conducerile spitalelor în mai multe rânduri şi nu am identificat nicio rea voinţă din partea lor, dar, de asemenea, nu am identificat nicio posibilitate ca aceste tichete de vacanţă să fie acordate din bugetele proprii, aşa cum prevede legea. (...) Chiar am văzut pe bugetul spitalelor că nu există nicio posibilitate, începând cu Spitalul Judeţean mergând până la cel din Covasna nu au resurse pentru acordarea acestor vouchere (...), nu au de unde, sub nicio formă, e imposibil. Nici de la nivelul autorităţilor locale nu există speranţe. Ar fi culmea ca autoritatea locală să dea banii salariaţilor din spital pentru vouchere, în condiţiile care nu au dat vouchere nici salariaţilor din aparatul executiv. (...) Începând cu 1 noiembrie vom merge în instanţă“, a mai spus Vasile Neagovici.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.