SOCIAL 18 aprilie 2018

Sanitas sesizează instanţa cu privire la diminuarea sporurilor la Ambulanţă, Spitalul de Cardiologie şi DSP

de Agerpres | 9168 vizualizări

Conducerea Sindicatului „Sanitas“ Covasna a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că va sesiza instanţa de judecată în legătură cu diminuarea sporurilor angajaţilor din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza“ din Covasna şi Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit liderului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, în urma aplicării sporurilor la salariile de bază cu încadrarea în plafonul de 30% pe ordonatorul principal de credite, acestea au scăzut sub nivelul minim prevăzut de lege în mai multe unităţi sanitare din judeţ, iar cele mai mari nemulţumiri sunt în rândul angajaţilor instituţiilor amintite.

„La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Covasna, medicii, asistenţii medicali şi ambulanţierii au primit un spor de condiţii diminuat la 29% faţă de procentul minim prevăzut de lege de 55%, la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza“ (...) medicii şi asistenţii medicali au primit sporuri în procent de doar 25% din minimumul prevăzut de lege, iar la DSP Covasna, de asemenea, sporurile au fost diminuate mult sub minim. Cu privire la această situaţie arătată la cele trei unităţi, Sindicatul Sanitas Covasna, în regim de urgenţă, va solicita instanţei de judecată obligarea angajatorilor la plata sporurilor prevăzute de lege şi, de asemenea, va înainta Comisiei de Dialog Social de la nivelul judeţului Covasna un memoriu cu privire la aceste nelegalităţi“, se arată în comunicatul de presă remis AGERPRES.

Vasile Neagovici a mai menţionat că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof“ din Sfântu Gheorghe încă se fac calcule cu privire la încadrarea pe ordonatorul principal de credite, însă „calculele făcute până în prezent nu sunt foarte optimiste“.

În schimb, la Spitalul Orăşenesc Baraolt şi la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc situaţia este bună şi nu există nemulţumiri în rândul medicilor şi asistenţilor, sporurile reglementate de lege putând fi aplicate în mod corect, a precizat liderul sindical.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.