SOCIAL 29 martie 2013

Românii vor câștiga mai bine în 2013. Unde sunt cele mai mici salarii din țară

de Covasna Media | 574 vizualizări

Românii vor câştiga anul acesta, în medie, cu o sută de lei mai mult ca anul trecut. Sunt estimările Comisiei Naţionale de Prognoză, care prevăd un salariu mediu de 1.600 de lei, anul acesta.

Cea mai mare creştere a salariului mediu se va înregistra, anul acesta, în Capitală. Bucureştenii vor primi în plus, la final de lună, aproape 150 de lei. Cei care lucrează în Bucureşti vor câştiga, în medie, 2.360 de lei, faţă de 2.200 de lei în 2012.

O dată cu această creştere salarială, câştigurile bucureştenilor vor fi cu 750 de lei peste media naţională. Pe locul al doilea în clasament se află angajaţii din judeţul Ilfov, unde sunt concentrate mare parte din companiile multinaţionale din România.

Salariile vor creşte acolo cu 110 lei faţă de anul trecut. O creştere similară o vor simţi şi angajaţii din Timiş, care vor încasa, în medie, 1.650 de lei.

Mai puţin norocoşi vor fi cei care lucrează în judeţul Bacău. Potrivit statisticilor, aceştia vor avea în 2013 cea mai mică creştere salarială din ţară. Vor primi în plus doar 38 de lei pentru o lună de muncă şi vor câştiga, în medie, 1.300 de lei. Aceştia nu au însă cele mai mici salarii din ţară.

Angajaţii din Botoşani, Maramureş, Harghita şi Vrancea încasează mai puţin de 1.200 de lei, după o lună de lucru.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.