SOCIAL 28 februarie 2014

România, pe ultimul loc în UE în privința standardului de viață

de Covasna Media | 664 vizualizări

Nivelul standardului de viață în România este unul care clasează țara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană, în timp ce riscul sărăciei este cel mai ridicat din zonă, alături de Bulgaria, a declarat, vineri, într-o dezbatere de specialitate, directorul general al Institutului European din România (IER), Gabriela Drăgan.

"Better Life Index este o cercetare care conține 11 categorii de clasificare. La nivelul Uniunii Europene, preocupările sunt evidente pentru calitatea vieții. Standardul de viață din România ne plasează pe ultima poziție în clasamentul țărilor UE, alături de Bulgaria, spun indicatorii statistici. De asemenea, riscul sărăciei este de 41% în România, la fel ca în Bulgaria, echivalentul cu clasarea pe ultimele poziții în rândul statelor-membre", a menționat Drăgan.

Potrivit oficialului, în ceea ce privește nivelul de trai, România este încadrată în a doua grupă valorică din patru, respectiv "Stare bună".

"Problema calității vieții nu este nouă și este o problemă care interesează decidenții politici. Este oare suficient să se ia în calcul doar indicatorul PIB pe cap de locuitor? Noi spunem că nu. România se clasează în a doua grupă din patru la nivelul de trai, respectiv 'Stare bună', conform statisticii UNDP (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, n.r.)", a precizat directorul IER (...).

(Agerpres)

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 2 martie 2014
E bine, bine, e foarte bineeeeee!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.