SOCIAL 28 ianuarie 2011

Revenirea frigului nu a înmulţit numărul fracturilor, în schimb cardiacii au avut de suferit

de Covasna Media | 460 vizualizări

Odată cu răcirea bruscă a vremii nu s-a înregistrat nicio modificare la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean De Urgenţă, cazurile apărute fiind cele obişnuite şi nu au fost provocate de căzături pe gheaţă.

Directorul Medical al Spitalului Judeţean, Albert Istvan, a declarat că în faţa cabinetelor de ortopedie nu au fost aglomerări, iar persoanele sosite din cauza căzăturilor au suferit numai mici accidente fără vreo fractură.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Tiberiu Poştoacă, a declarat la rândul lui că solicitările pentru căzături pe stradă au fost foarte puţine, în schimb răcirea vremii a afectat persoanele de vârsta a treia.

„Am fost solicitaţi mai mult pentru căzăturile din casă la pensionari şi am înregistrat o creştere a fracturilor de şold. Cei care au chemat ambulanţa pe stradă nu aveau nimic grav şi nicio persoană nu a îngheţat. Singurul caz de degerătură l-am întâlnit la o doamnă căreia, muncind în exterior, i-a îngheţat degetul, dar a fost ceva minor”, a explicat acesta.

Pe lângă persoanele trecute de prima tinereţe au mai fost afectaţi cardiacii, directorul ambulanţei precizând că au crescut cu 15% solicitările pentru asemenea cazuri numai în ultima săptămână.

„Cardiacii au fost afectaţi cu siguranţă de răcirea bruscă a vremii. Dacă persoanele aflate pe stradă au un echilibru bun şi nu cad, au crescut foarte mult solicitările pentru infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale sau dereglări hipertensive. De obicei cardiacii sunt cei mai expuşi la probleme deoarece ei sunt afectaţi şi iarna din cauza frigului şi vara din cauza căldurii prea mari”, a conchis Tiberiu Poştoacă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.