SOCIAL 31 iulie 2013

Reguli noi. Medicii cu normă întreagă vor lucra suplimentar doar în spitalul public

de Covasna Media | 678 vizualizări

Medicii care lucrează cu normă întreagă într-un spital public nu vor mai putea lucra suplimentar decât în aceeaşi unitate, după ce-şi termină programul de lucru. În spitalele de stat se vor organiza şi secţii private. Este o decizie pe care Ministerul Sănătăţii vrea să o aplice de la începutul anului viitor.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, spune că această schimbare vine pentru a crește salariile medicilor. Concret, în spitalul public se vor face secții private, cu paturi private, iar dacă pacienții vor să fie tratați de un anumit doctor, vor merge în aceste secții.

Însă, pentru a preveni situațiile în care medicii tratează numai pacienți privați, numărul paturilor private din spitalele publice va fi limitat la 20% din capacitatea unei secții.

Veniturile suplimentare din aceste tratamente vor fi împărțite între medic, echipa medicală care a îngrijit pacientul și spital. Proporția este de 60% pentru medic, 30% pentru echipa medicală și 10% pentru spital.

Urmează să se stabilească, în perioada următoare, și nivelul contribuției pacienților privați prin normele de aplicare a legii, dar asta se va întâmpla abia în septembrie.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.