SOCIAL 6 ianuarie 2014

Regimul hipocaloric poate vindeca diabetul de tip 2

de Covasna Media | 627 vizualizări

O dietă hipocalorică, bazată pe sucuri şi legume, testată clinic în Marea Britanie, a ajutat pacienţii cu diabet de tip 2 să renunţe la medicamente şi a inversat evoluţia bolii după doar câteva luni, informează Mediafax.

După 18 luni, unii dintre suferinzii care urmaseră dieta continuau să nu prezinte niciun simptom. Deşi regimul alimentar a fost testat pe un număr restrâns de pacienţi, în Marea Britanie se va derula în curând o nouă serie de teste, în valoare de 2,4 milioane de lire sterline (peste 2,8 milioane de euro), efectuate pe 280 de diabetici.

Pacienţii care suferă de diabet de tip 2 vor fi supuşi unei diete hipocalorice, bazată pe sucuri şi supe, şi li se va permite să consume doar 800 de calorii pe zi - cantitate pe care unele persoane o mănâncă numai în timpul prânzului.

Diabetul de tip 2 apare de obicei în cazul pacienţilor de vârstă mijlocie, fiind cea mai frecventă formă de diabet, şi se dezvoltă atunci când pancreasul nu secretă suficientă insulină. Roy Taylor, profesor la Universitatea din Newcastle, a emis ipoteza conform căreia grăsimea din jurul organelor vitale ar putea fi cheia înţelegerii acestei boli. Acest tip de grăsime blochează pancreasul şi ficatul, întrerupând secreţia de insulină şi împiedicând utilizarea adecvată a acesteia. Odată cu această dietă strictă însă, grăsimile sunt arse, iar organele vitale sunt readuse la parametrii de funcţionare normală.

În timpul testării iniţiale, efectuată pe 11 bărbaţi şi femei - regimul a constat numai din sucuri utilizate în curele de slăbire, salate şi legume fără amidon -, s-a constatat, după opt săptămâni, că evoluţia diabetului a fost inversată. Nivelurile de grăsime din pancreas au revenit la normal, iar acest organ a fost capabil să pompeze din nou insulină fără probleme. La trei luni după încheierea dietei, simptomele diabetului nu reveniseră în cazul a 7 dintre cei 11 participanţi, iar 18 luni mai târziu, cel puţin 4 dintre pacienţi nu prezentau încă simptome de diabet.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.