SOCIAL 3 octombrie 2012

Reabilitarea Stadionului mic, pericol pentru copii?

de Covasna Media | 591 vizualizări

Excavatoare lucrează la câţiva metri de locul de joacă, unde au creat adevărate cratere

Lucrările de reabilitare a Stadionului Mic din cartierul Simeria dau peste cap zona dimprejurul acestuia – craterele mari formate de excavatoare au depășit suprafața fostului stadion, iar de ieri s-au mutat în parcul pentru copii amenajat peste stradă, la câțiva zeci de metri.

Începute de câteva săptămâni, lucrările de reabilitare a Stadionului au înaintat relativ rapid, iar din exces de zel probabil, muncitorii de pe mașinăriile uriașe au atins se pare o conductă care, spărgându-se la impact, le-a încurcat planurile.

Așa s-a făcut că ieri dimineață strada de deasupra fostului stadion a fost inundată cu apă, iar un excavator care nu demult lucra în perimetrul îngrădit al Stadionului a apărut în stradă, după care a urcat pe terenul de lângă părculeț, la nici cinci metri distanță de leagănele pentru copii. De aici au început acțiunile de săpat șanțuri și gropi, terenul de lângă o băncuță s-a surpat dar, mai important decât atât, o mulțime de copii s-au strâns în jurul mașinăriei manevrate cu lejeritate de către un muncitor.

„Spectacol” periculos pentru copii

Ceea ce părea până nu demult un spectacol al construcțiilor pentru cei mici s-a transformat în semnal de alarmă pentru părinți, mulți dintre aceștia exprimându-și îngrijorarea cu privire la terenul cu numeroase denivelări din imediata apropiere a părculețului dar și cu privire la mașinile uriașe care lucrează acolo.

„Nu mi se pare normal ca mașinile acestea să apară așa, fără niciun avertisment, tocmai lângă parcul de copii. Cred că dacă a intervenit ceva și este nevoie să se lucreze era normal să se pună ceva semne, să se atenționeze, fiind periculos să se lucreze așa, cu copii în jur. Nu zic că se poate întâmpla o tragedie, că sunt oameni maturi în jur, dar o clipă de neatenție poate să ducă la ruperea unui picior al unui copil, ceea ce pentru mine tot o tragedie ar fi, chiar dacă unii ar lua-o în râs... Așa că mai bine închideau părculețul pentru o zi, pe perioada lucrărilor, că era mai sigur așa”, este de părere Marina, mama unui băiețel de doi ani care curios din fire s-a apropiat de o groapă uriașă, alături de alți copii.

Primăria nu ştia de schimbări

Administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba, a declarat că Primăria nu are cunoștință de schimbările neprevăzute, arătând că va trimite un reprezentant al Primăriei la fața locului pentru a verifica ce se întâmplă și pentru a lua măsuri de securitate, mai ales că părculețul este unul nou amenajat și ar fi păcat să fie distrus.

Reprezentantul Gospodăriei Comunale, Kato Béla, a spus că problema a apărut marți dimineață, când lucrând în perimetrul Stadionului, mașinile de construcții au atins o conductă care s-a spart – ceea ce a afectat și calitatea apei la rețeaua de alimentare a blocurilor din vecinătatea Stadionului.

„Este vorba despre o conductă de alimentare care aparține Textila Oltul și care, în timpul lucrărilor de reabilitare, a cedat. Am convenit cu constructorul că va realiza o deviere a acesteia, Gospodăria Comunală urmând să se ocupe de înlocuirea propriu-zisă”, a explicat Kato Béla, arătând că vor face tot ceea ce este posibil pentru o remediere a situației cât mai rapidă.

Stadionul mic din cartierul Simeria – sau Teatrul de Vară cum mai este cunoscut – a intrat în reabilitare după mai mulți ani în care a stat în paragină și s-a degradat constant; aici se dorește a se înființa noul sediu al Clubului Sportiv Școlar (CSŞ), planurile prevăzând construirea și amenajarea unei reale baze sportive. Consiliul Local Sfântu Gheorghe va investi peste 9 milioane de lei în partea de teren de handbal și fotbal, care va mai cuprinde parcări, garaje subterane. Partea superioară va cuprinde noul sediu al CSŞ, de care se va ocupa Ministerul Educației, în subordinea căruia se află Clubul. Locaţia ar urma să fie transformată într-un centru sportiv multifuncţional care să fie atât la dispoziţia şcolilor cât şi a cetăţenilor din oraş.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.