SOCIAL 29 ianuarie 2013

Propunerea FMI pentru coplată: 10 lei pentru fiecare zi de spitalizare

de Covasna Media | 427 vizualizări

Nivelul coplății ar putea fi stabilit la 10 lei pentru fiecare zi de spitalizare. Declaraţia a fost făcută astăzi de şeful misiunii FMI în România, la finalul vizitei de evaluare.

bolnavi-spitale

„Reacţia mea imediată ar fi ca nivelul coplății să fie de 10 lei pe zi, dar nu ştiu, autorităţile trebuie să hotărască. Însă dacă nivelul coplății e atât de mic încât să nu însemne nimic, atunci nu va avea niciun efect”, a declarat Erik de Vrijer.

Declarația șefului misiunii FMI contrazice declarațiile de ieri ale oficialilor români, care au spus că e vorba despre o sumă modică, de 10 lei, achitată la externare, pentru întreaga durată a spitalizării.

Cuantumul aferent coplății care va fi percepută la momentul externării din spital se va ridica la maximum 10 lei, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

„De la 1 martie, odată cu pachetul de bază, ne-am obligat să introducem, doar pentru internări - deci nu este vorba de consultații, medici de familie și medicina de urgență -, la momentul externării din spital, o coplată într-o sumă modică. Asta înseamnă, din ceea ce noi am discutat și au discutat experții Ministerului Sănătății, maxim 10 lei", a spus Victor Ponta.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.