SOCIAL 15 martie 2022

Proiectul #youthfocus al Asociației Turul, în plină desfășurare

de Covasna Media | 1530 vizualizări

Viața organizației a fost plină cu noutăți în ultimul an. Echipa voluntarilor s-a mărit cu 12 mentori noi, proveniți din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Covasna. Mentorii au avut parte de un proces educațional de pregătire pentru a obține mai multe informații despre structura și funcționarea proiectului #youthfocus obținând astfel cunoștințe indispensabile pentru derularea activităților. În timpul acestor pregătiri mentorii au avut posibilitatea de a se cunoaște între ei, de a forma relații informale.

În proiectul #youthfocus sunt prezenți 35 de voluntari din cele trei localități din județ precum și 80 de tineri între 14-18 ani, care s-au alăturat din liceele Târgu Secuiesc, Covasna și Sfântu Gheorghe. Tinerii au început activitățile specifice programului The Duke of Edinburgh’s International Award (DOFE), program care este componenta primară educațională a proiectului #youthfocus. Echipa tinerilor din Sfântu Gheorghe a organizat deja o drumeție în Munții Bodoc sub supravegherea mentorilor și a supraveghetorilor voluntari și dezvoltă și alte inițiative, acțiuni civice dedicat comunității locale.

Proiectul are în vedere demararea unui proces de dezvoltare organizațională, care va sprijini stabilizarea unei structuri de management de calitate în cadrul asociației pentru a acorda sustenabilitate financiară activităților desfășurate de asociație, de mai mult de 15 ani. S-a început deja pregătirea profesională a echipei din cadrul asociației și sunt organizate convorbiri tehnice legate de metode/tehnici de asigurare sustenabilitate financiară cu alte entități din România (mai ales din sectorul civil), cine lucrează în domeniu. 

Proiect derulat de Asociația Turul Madar în parteneriat cu SEEDS - SEE beyonDborderS Islanda, Colegiul Național Székely Mikó, Liceul „Korösi Csoma Sándor”, Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, Asociația Pro Pectus cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este Creșterea implicării în comunitate si dezvoltarea competentelor civice si de leadership, în rândul a 75 de tineri din 3 localități din județul Covasna (Sfântu Gheorghe, Covasna, Târgu Secuiesc), printr-un set de activități de educare/conștientizare, implicare la nivel județean, pe durata de 24 luni.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Asociația Turul Madar

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.