SOCIAL 6 aprilie 2021

Proiectul de buget şi planul de investiţii, supuse săptămâna aceasta aprobării Consiliului Local Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 735 vizualizări

Proiectul de buget pe anul 2021 al municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi planul de investiţii pe acest an, vor fi supuse săptămâna aceasta aprobării Consiliului Local.

Potrivit proiectului postat pe site-ul Primăriei, din bugetul general al municipiului Sfântu Gheorghe, estimat la circa 192,8 milioane de lei, este propusă alocarea sumei de 24,8 milioane de lei pentru Servicii Publice Generale, pentru Apărare şi Ordine Publică 4,3 milioane de lei, iar pentru Servicii, Dezvoltare Publică, Locuinţe, Mediu şi Ape, aproape 30 de milioane de lei, din care peste 5 milioane pentru protecţia mediului.

Ca şi în anii precedenţi, cea mai mare sumă, aproape 108 milioane de lei, a fost alocată cheltuielilor social-culturale, din care 41,6 milioane pentru Învăţământ, 4,3 milioane pentru Sănătate, 33,3 milioane pentru Cultură, recreere şi religie şi 28,5 milioane de lei pentru Asigurări şi asistenţă socială.

La capitolul „Activităţi economice, comerciale şi de muncă" sunt prevăzute circa 28,5 milioane de lei, din care 23,4 milioane pentru transport, drumuri şi poduri.

În ce priveşte programul de investiţii pe anul 2021 întocmit de autorităţile locale, suma preconizată în acest an pentru întreţinerea şi dezvoltarea infrastructurii oraşului se cifrează la peste 80 de milioane de lei, din care aproape 47 de milioane din fonduri externe nerambursabile, iar o mare parte din sumă este destinată reabilitării şi modernizării unităţilor de învăţământ, spaţiilor de recreere şi străzilor din municipiu.

Proiectele au fost puse luna trecută în dezbatere publică pe site-ul Primăriei și s-au aflat în dezbatere publică până în 6 aprilie. Acestea vor fi supuse aprobării Consiliului Local în şedinţa extraordinară programată în 8 aprilie.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.