SOCIAL 2 septembrie 2022

Programul Pedibus, care încurajează elevii să meargă pe jos la şcoală, extins cu un nou traseu

de Agerpres | 905 vizualizări

Programul Pedibus, lansat anul trecut de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe cu scopul de a determina cât mai mulţi elevi din clasele primare să meargă pe jos la şcoală, va fi extins cu un nou traseu, ajungând la opt, informează autorităţile locale.

Pedibus-urile, cum au fost denumite grupurile care se deplasează per pedes la şcoală, pornesc în fiecare dimineaţă din punctele prestabilite şi preiau de pe traseu copiii aflaţi în staţiile de aşteptare, iar fiecare grup este însoţit de către voluntari care îi conduc pe cei mici până la şcoală.

„Şi în noul an şcolar, elevii vor fi însoţiţi la şcoală în fiecare săptămână de către alţi şoferi adulţi de Pedibus (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, medici, şefi de instituţii, reprezentanţi ai presei, organizaţii civile, asociaţii etc.). De data aceasta, programului i se vor alătura şi mulţi voluntari noi: echipa de organizare a Zilelor Sportive, dentişti şi asistenţi medicali, reprezentanţi ai industriei alimentare, cum ar fi cei din lanţul Bertis - acestea sunt doar câteva exemple dintre cei care au acceptat provocarea Pedibus (...) Pe lângă cele 7 trasee deja existente, în acest an şcolar programul Pedibus se extinde cu un nou traseu în cartierul Simeria (...) Astfel, numărul total al traseelor Pedibus se ridică la 8, iar lungimea totală a acestora depăşeşte 13 km. Pentru a acoperi această distanţă, Pedibus are nevoie zilnic de cel puţin 18 şoferi, aşadar coordonatorii programului îi îndeamnă pe cei care au posibilitatea, să se ofere voluntari pentru a-i însoţi pe elevi până la şcoală”, se arată într-un comunicat de presă, postat joi pe site-ul Primăriei.

Coordonatoarea programului, Szekely Kincso, a declarat că şi în acest an vor fi acordate recompense elevilor merg pe jos la şcoală.

„Vom continua să-i recompensăm cu premii speciale pe copiii care merg pe jos în fiecare zi. Scopul nostru este de a ne asigura că copiii continuă să se distreze în drum spre şcoală şi că ajung acolo cu bună dispoziţie. La fel ca în anul şcolar trecut, şi în acest an avem o mulţime de surprize şi lucruri noi”, a spus Szekely Kincso.

Între 6 - 9 septembrie, şoferii Pedibus-ului vor fi membrii echipei de organizare a Zilelor Sportive, iar voluntarii care doresc să se implice în acest program se pot înscrie la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la kincso.szekely@sepsi.ro.

Autorităţile locale au demarat programul Pedibus după ce au constatat că în ultimii ani tot mai mulţi elevi sunt duşi la şcoală cu maşinile de către părinţi, fapt ce afectează independenţa copiiilor şi contribuie, în acelaşi timp, la aglomerarea traficului şi la creşterea nivelului de poluare a oraşului.

„Ideea ne-a venit după ce am citit într-un ziar că în Danemarca şi Italia există astfel de Pedibus-uri, iar copiii merg pe jos la şcoală. I-am prezentat ideea domnului primar, care a fost de acord şi aşa am început programul în urmă cu un an. La început am avut cam 60 de copii pe zi, iar acum avem în jur de 150 zilnic. Dar nu e destul, noi am vrea să vină şi mai mulţi copii. Ţinta noastră este ca 2000 de copii să meargă zilnic pe jos la şcoală cu Pedibus. Sperăm ca în noul an şcolar să fie mai mulţi”, a declarat, pentru AGERPRES, profesoara Kondor Agota, una dintre iniţiatoarele programului.

Informaţii privind programul şi traseele şi Pedibus pot fi găsite pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.