SOCIAL 14 septembrie 2017

Programul „Academia de argint“, extins şi la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1366 vizualizări

Programul educaţional „Academia de argint“, iniţiat în urmă cu aproape doi ani de către Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, va fi lansat în această toamnă şi în municipiul Sfântu Gheorghe.

Programul se adresează persoanelor trecute de 50 de ani şi cuprinde o serie de cursuri gratuite pe teme de larg interes.

„Este vorba despre un program de educaţie non-formală. (...) Vorbim despre 14 prelegeri, cursuri, care vor avea loc la Sfântu Gheorghe în perioada 3 octombrie 2017 - 22 mai 2018, dedicate în special persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani. Avem 300 de locuri disponibile în acest an”, a declarat miercuri Knop Ildiko, reprezentanta Casei de cultură municipale Sfântu Gheorghe, instituţie parteneră în acest program.

Prodecanul Universităţii Sapientia, Pap Levente, a precizat că „Academia de argint' s-a bucurat de un succes deosebit în cele două oraşe în care s-a derulat până acum, respectiv Miercurea Ciuc, judeţul Harghita şi Târgu Secuiesc, judeţul Covasna.

„Universitatea Sapientia, în afara rolului pe care îl are in viaţa academică, consideră important să fie prezentă şi în viaţa socială a comunităţilor locale şi cu acest gând am încercat să facem ceva şi pentru persoanele trecute de 50 de ani, care sunt, după cum observăm, foarte active, foarte interesate de noi cunoștințe (...) Aşa am reuşit să pornim cu doi ani în urmă această „Academie de argint' care a avut un succes nescontat, nu credeam că vor fi atâtea persoane care se vor prezenta. La Miercurea Ciuc, spre exemplu, 580 de persoane frecventează cursurile academiei (...) Sperăm că şi la Sfântu Gheorghe să aibă mult succes”, a declarat Pap Levente, cu prilejul lansării programului.

Potrivit acestuia, cele 14 cursuri, care vor fi susţinute de medici, preoţi, profesori şi diverşi oameni cu notorietate, vor aborda teme de interes pentru persoanele de plus 50 de ani.

„Oamenii trecuţi de 50 de ani sunt la vârsta la care nu mai sunt interesaţi să acumuleze diplome, ci sunt interesaţi să acumuleze cunoştinţe. Cursurile sunt programate ca, tangenţial, să ajungă la acele chestiuni de care oamenii de 50 plus sunt interesaţi, cum ar fi sănătate, economie, buget, istorie, muzică, medicină, psihologie, viaţa religioasă etc.', a mai spus dr. Pap Levente.

Viceprimarul municipiului, Sztakics Eva, a menţionat că programul este susţinut de către Primărie, fiind foarte binevenit în contextul în care în Sfântu Gheorghe există puţine programe dedicate persoanelor aflate în jurul vârstei de 50 de ani.

Înscrierile pentru „Academia de argint', care încep pe 14 septembrie şi se încheie pe 22 septembrie, se pot face la Biroul de organizare evenimente culturale al Primăriei.

Cursurile debutează pe 3 octombrie şi vor avea loc din două în două săptămâni, la Colegiul Szekely Miko din municipiu.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.