SOCIAL 13 ianuarie 2013

Program mai lung de vizite la spital

de Covasna Media | 692 vizualizări

Program mai lung de vizite la spitalPotrivit unui Ordin al Ministrului Sănătății, programul de vizită pentru toate unităţile sanitare este de luni până vineri între orele 15 – 20, iar în weekend între orele 10 – 20, pentru că prezența membrilor familiei este importantă.

La Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe orarul de vizitare este zilnic între orele 14-16, iar la secțiile de neonatologie și terapie intensivă accesul vizitatorilor este interzis. Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a declarat că unitatea va analiza posibilitatea aplicării ordinului ministrului. „Va trebui să existe un sistem de acces în spital, altfel unitatea va fi invadată de membri ai familiei, de rude, de prieteni, lucru care ar putea deranja pacienții operați recent. Și până acum am analizat fiecare caz în parte, așadar intrarea în unitate a fost posibilă și în afara programului, dacă situația a necesitat acest lucru” – spune managerul spitalului.

Ordinul 1284/2012, publicat în Monitorul Oficial din 21 decembrie 2012, mai prevede că numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi nu poate fi mai mare de trei persoane şi pot fi vizitaţi maxim doi pacienţi în acelaşi timp, dar pentru a da posibilitatea vizitei şi pentru ceilalţi pacienţi, dacă există solicitări în acest sens, durata vizitei va fi limitată la 60 de minute. De asemenea, vizitarea pacienţilor în secţiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinţi, copii, surori/fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.