SOCIAL 9 ianuarie 2014

Primul român care s-a dus să muncească în Marea Britanie în 2014 a fost deja concediat

de Covasna Media | 574 vizualizări

Victor Spirescu, primul român care s-a dus să muncească în Marea Britanie în 2014, după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii în UE, a fost concediat pentru că vorbea prea mult la telefon în timpul serviciului, scrie publicaţia The Times, citată de Economica.net.

Victor Spirescu (30 de ani) a ajuns pe aeroportul Luton pe 1 ianuarie şi a fost întâmpinat de parlamentarul laburist Keith Vaz, împreună cu toată presa britanică importantă care aştepta un aflux de cetăţeni români şi bulgari veniţi să trăiască din prestaţii sociale sau să cerşească în Marea Britanie.

La sosirea pe aeroportul Luton, Victor Spirescu a spus presei britanice că a venit în ţara lor să muncească, nu să fure.

Pe 2 ianuarie, Spirescu a fost surprins de jurnaliş­tii de la Dailymail lucrând la spălătoria auto din Biggleswade (Bedfordshire).

Prima zi de muncă a românului a fost intens mediatizată de presa britanică, Dailymail comentând că Spirescu a lucrat conştiincios în intervalul orar 8-18.

Tot atunci, Spirescu le-a răspuns jurnaliştilor de la Dailymail că stă în oraş cu alţi muncitori şi că momentan totul e bine.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, Spirescu miza pe un salariu de peste 600 de lire sterline pe lună.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.