SOCIAL 2 februarie 2012

Primele intervenţii SMURD în Covasna

de Covasna Media | 640 vizualizări

În prima zi în care SMURD a devenit operaţional în judeţ, echipajele din cadrul ISU Covasna au fost solicitate să intervină în 3 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor medical calificat. Prima intervenţie a avut loc la prima oră după operaţionalizarea SMURD în judeţul Covasna.

La ora 08.44, echipajul SMURD Întorsura Buzăului a fost alertat şi s-a deplasat pe raza localităţii Barcani pentru a acorda primul ajutor calificat unei femei însărcinate, în vârstă de 34 de ani. Paramedicii SMURD i-au evaluat funcţiile vitale şi au transportat persoana gravidă la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Braşov.

Paramedicii din Târgu Secuiesc au avut şi ei prima intervenţie ieri dimineaţă. Echipajul SMURD Târgu Secuiesc a fost solicitat şi a intervenit pentru a acorda primul ajutor medical de urgenţă unui bărbat de 37 de ani, din localitatea Lunga, aflat în stare de agitaţie, conştient. Pacientul a fost transportat la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc.

În jurul prânzului, acelaşi echipaj a fost alertat şi s-a deplasat pe raza localităţii Breţcu pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat de 30 de ani, rănit la nivelul capului. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi l-au transportat la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice - Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.